Annonce
Vinderup Avis

Hjerl Hede indbyder til "Jagt & Mennesker" for 7. år i træk

"jagt & Mennesker" på Frilandsmuseet Hjerl Hede i weekenden den 24.-25. august arrangeres i samarbejde med Jægerforbundets kreds 2. Her kan både store og små høre om jagtens glæder. Alt fra jagthornsblæsning til hvordan man slagter det nedlagte dyr indgår i weekendens mange aktiviteter. Privatfoto

Hjerl Hede: En gang måtte både børn og voksne gå på jagt for at overleve, i dag er det at slå dyr ihjel blevet en hobby, som mange nyder med stor begejstring. I weekenden den 24. - 25. august sætter Frilandsmuseet Hjerl Hede for syvende år i træk fokus på jagt med arrangementet "Jagt & Mennesker" i tæt samarbejde med Jægerforbundets kreds to. Sammen med nogle af museets frivillige og lokale jægere bliver jagtens historie vækket til live i Frilandsmuseets rammer.

At dræbe dyr i skoven og på marken er de seneste år blevet en kilde til stor glæde og begejstring hos mange mennesker, og de mange afledte "discipliner" som jagthornsblæsning, jagtridning, demonstration af jagthundes arbejde samt forlægning af vildt, tilberedning af vild, knivmagere osv. indgår i den hobby, der samlet kaldes jagt.

Også børn kan opleve glæden ved at slå ihjel - eller i hvert fald prøve de forskellige former for skydning med bue, laser og flugtskydning. De kan desuden være med til at slagte og tilberede vildtet samt løse forskellige opgaver på jagtstien.

Jagt med bue og er blevet særdeles populært de senere år, og man kan ikke starte tidligt nok. Det kræver stor træfsikkerhed, hvis ikke man skal se dyret humpe afsted med ens dyrtindkøbte pil. Så det gælder om at øve sig. Og det kan både børn og voksne prøve på "Jagt & Mennesker" på Hjerl Hede i weekenden den 24.-25. august. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce