Annonce
Vinderup Avis

Hjerl Hede sætter fortiden i scene

Man kan blandt andet opleve, hvordan straffefanger engang blev sat til at plante plantagen til. PR-foto
På en tur udover heden kan man i weekenden møde rakkere, straffefanger, ingeniører og rensdyravlere, der alle bliver vagt til live i form af et friluftsteater.
Annonce

Sevel: Hjerl Hede sætter fortiden i scene, når rakkere og andre folk med tilknytning til hedens fattigfolk, pludselig er tilstede ved Flyndersø i weekenden med friluftsspil både lørdag og søndag.

Det kan være svært at forestille sig, hvordan livet egentlig formede sig i de rigtig gamle dage, da Hjerl Hedes bygninger ikke var museumsgenstande, men hjem og arbejdspladser for danskere, der levede i 1600- 1700- og 1800-tallet.

Livet på landet dengang var ikke den rene dans på roser for alle. Rakkere og andre fattigfolk var uønskede og blev jaget fra sogn til sogn. Den barske side af livet i landsbyen kan man opleve, når amatørskuespillere blandt andet agerer omstrejfende rakkere i området ved frilandsmuseet.

Også tiden omkring etableringen af museet bliver sat i scene. På den måde kan man opleve med egne øje, hvordan straffefanger engang blev sat til at plante plantagen til, og hvordan man forsøgte sig med at holde rener på heden. Her møder publikum også ingeniøren, der havde store planer om at dræne Flyndersø, for at lægge området under plov. Hele turen varer cirka to timer, og der er underholdning for hele familien.

Tilmelding er nødvendig på www.hjerlhede.dk, da publikum vil blive kørt i hestevogn, ud i den nærliggende skov. Derfra går man en tur på cirka to kilometer ad skovveje, hvor en vidende fortæller guider jer gennem historierne, når han da ikke bliver afbrudt af skuespillet undervejs.

Arrangementet koster 100 kroner for voksne og 50 for børn.

Museet er åbent hele dagen kl. 10-16.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce