Annonce
Vinderup Avis

Løb eller gå i skøn natur på heden

Der er garanti for dejlig naturoplevelse i Hjerl Hede Løbet på lørdag, lover arrangørerne. Her er John Søndergaard fra Holstebro ude på et tidligere halvmaratonløb. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Sevel: - En helt speciel ting ved løbet er, at der er start og mål inde på selve museet, nemlig på gårdspladsen ved den gamle præstegård, hvor der opstår en helt særlig atmosfære, når Hjerl Hedes bagermester kommer løbende med bagervognen fyldt op med nybagt kringle.

Fortæller Kristian Meldgaard om Hjerl Hede Naturløb, der lørdag gennemføres for niende gang.

Kringlen får løberne lov at smage efter at have oplevet den skønne natur på Hjerl Hede. Det er her på heden ved Flyndersø og Stubbergård sø, at løbet foregår.

Der er fem forskellige distancer: 2 km, 5,4 km, 11,5 km, halvmaraton og maraton.

- Langt overvejende del af løbet foregår på små stier og gamle hjulspor, og kun de tre længste distancer kommer på grus- og asfaltvej. Alle får oplevet egekrattet langs Flyndersø og en storslået udsigt ud over søen. Og alle løberne får også at mærke, at det ikke er hele Vestjylland, der er flad. Der plejer jo at være fantastisk flot på hederne her i august måned, og i år vil blomstringen være på sit højeste til løbet, lover Kristian Meldgaard.

Man kan give sig god tid til at nyde den smukke natur. Det er nemlig tilladt at gå ruterne - til og med den 21,2 kilometer lang halvmaraton.

Der forventes omkring 500 deltagere. Der får et minde med sig hjem.

- Alle får en lille hestesko fremstillet af smedene på Hjerl Hede. Og til alle børnene er der et gammeldags kræmmerhus med Hjerl Hedebolcher, fortæller Kristian Meldgaard.

Vinderne bliver hædret med en lyngkrans – udformet som antikkens laurbærkrans.

Arrangørerne er Vinderup Gymnastikforening, Sevel/Mogenstrup Gymnastikforening og Hjerl Hede Frilandsmuseum. Løbet har sin egen hjemmeside, hvor man kan læse alle informationer. Til og med torsdag formiddag kan man tilmelde sig online og der er også tilmelding før start.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce