Annonce
Vinderup Avis

Prøv selv kræfter med det gamle håndværk

Her et glimt fra sommerlevendegørelsen sidste år. Nu får gæsterne igen chance for at bruge nogle af de gamle redskaber. PR-foto
Oplev arbejdende værksteder og masse af aktiviteter indenfor håndværk i Kristi himmelfartsferien på Hjerl Hede.
Annonce

Sevel: Fra torsdag d. 30. maj til og med søndag d. 2. juni kan gæsterne på Hjerl Hedes Frilandsmuseum selv få lov at prøve kræfter med en række forskellige håndværk, indenfor træ, jern, læder med mere. Man kan fx prøve at lave en træsamling, at høvle et bræt, at smede et søm, flette et stolesæde og slibe en kniv.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

- På Hjerl Hede hædres de mange gode håndværk, der gennem århundreder har haft en meget vigtig rolle i det danske samfund. Smede, rebslagere, tømrer med flere. Meget tidligt opstod traditioner for uddannelse i de forskellige håndværksfag, man stod i lære ved en ældre og mere erfaren mester. Det, at lære gennem udøvelse, er også grundideen i arrangementet ”Håndværk i alle tider” på Hjerl Hede i Kr. Himmelfartsferien, hvor gæsterne får demonstreret en lang række forskellige håndværk, og også selv får lov at prøve mange ting. Det forklarer Ulla Barrit Nielsen fra museet.

Netop i år, har Hjerl Hede en særudstilling om ”Håndværk”.

- Den er bestemt også er et besøg værd. Udstillingen består af syv forskellige værksteder, som man må prøve, fortæller hun.

Til udstillingen er også indsamlet en lang række eksempler på de svendestykker, der var lærlingens dokumentation for, at de havde lært deres fag. Gennem efterlysninger i medierne har Hjerl Hede fået lov at låne mange meget forskellige svendestykker – en trappe, en lysglobe fra en kirke, en dør til en lastbil, foruden en masse svendebreve for vel gennemført uddannelse.

Alle fire dage, kan man male mel med mølleren på vandmøllen, og se stenalderens håndværkere i arbejde. Desuden tager dyrepasseren gæster med på sin runde for at fodre de mange dyr på museet. – får, geder, køer, høns og heste.

Der er kyndig instruktion i de gamle håndværk. PR-foto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce