Annonce
Vinderup Avis

Reaktioner på lukningen af Vinderup Avis

Jens Tang, der er formand for Vinderup Handelsforening, er meget trist over, at Vinderup Avis udkommer for sidste gang 18. december. Arkivfoto: Morten Stricker.
Lukningen kaldes en træls julegave, som formanden for handelsstanden ønsker, det var muligt at bytte.
Annonce

Vinderup: - Det er en rigtig træls julegave. Det er en af dem, som man virkelig ønsker, at det var muligt at bytte, siger formanden for Vinderup Handelsforening, Jens Tang, til nyheden om, at Jysk Fynske medier stopper udgivelsen af Vinderup Avis fra og med denne uge.

- Vinderup Avis betyder meget for byen. Det er med til at få området til at hænge sammen, så det er en meget trist nyhed. Jeg er meget overrasket over, at den lukker så hurtigt. Det hele er kommet meget pludseligt. Jeg forstår slet ikke, at Vinderup Avis ikke også udkommer i januar, hvor der er udsalg, siger Jens Tang, der er mest bekymret for området op mod Salling, hvor Holstebro Onsdag ikke dækker.

- Det nordlige område udgør 20 procent af vores kunder. Dem ved jeg ikke, hvordan vi længere skal få fat i, siger Jens Tang.

- Vinderup er den næststørste by i kommunen, vi har fortsat mange butikker, og jeg synes, det et vigtigt for forretningerne i Vinderup, at vi står sammen, siger uddeler Palle Strande. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

Vigtigt at stå sammen

Uddeler Palle Strande, Vinderup Brugsforening, kalder beslutningen "træls". Brugsen har med sine mindst to sider været et bærende element i avisen.

- Jeg vil næsten kalde det en katastrofe, at vi ikke har avisen længere. Vi har haft stor glæde af den. De tilbud, vi præsenterer onsdag i avisen, betyder, at vores omsætning af kolonialvarer er markant større end de kolleger, jeg sammenligner mig med, fortæller han.

Responsen på annoncerne i Vinderup Avis er markant større end på de fælles produkter, han har været med i, oplyser han.

Palle Strande har besluttet sig for at annoncere i Holstebro Onsdag de kommende to uger. Derefter står mulighederne åbne.

- Måske kommer der andre spillere på banen. Vi har fået hele fire henvendelser fra aktører, der tilbyder at udkomme med ugeavis i Vinderup-området, fortæller han.

Han er med i en lille gruppe nedsat af Vinderup Handelsforening som skal tage stilling til tilbuddene.

- Vinderup er den næststørste by i kommunen, vi har fortsat mange butikker, og jeg synes, det et vigtigt for forretningerne i Vinderup, at vi står sammen, slår han fast.

Annonce

Forgæves kamp mod udvikling

Isenkræmmer Jens Skov, Serviceringen, er ikke overrasket over, at den lokale ugeavis må lukke.

- Du kan ikke kæmpe mod udviklingen og butiksdøden. Jeg sammenligner altid Vinderup med Aulum og Ulfborg. Udviklingen er gået mest ud over Aulum, der har mistet mange butikker. Samme udvikling sker i Ulfborg, og her i Vinderup vil vi miste flere butikker, efterhånden som ejerne bliver ældre og ikke har nogen til at overtage, siger han.

Annonce

Kan ikke nøjes med de lokale

Per Østergaard Jensen, medindehaver af Vinderup Bolighus, er 64 år, og er vokset op sammen med avisen, som han kommer til at savne.

- Det er træls, og der er mange følelser involveret, når noget lukker og slukker i byen. Jeg synes det er ærgerligt, at vi ikke har haft mulighed for at undersøge, om vi kunne gøre noget for at redde avisen, siger han.

Samtidigt erkender han, at bolighuset ikke kan nøjes med de lokale kunder. Derfor har han og kompagnonen i højere grad brugt andre ugeaviser, så kerneområdet er blevet udvidet i alle retninger. Møbelbussen fra Vinderup Bolighus kommer langt omkring. Også til helt andre egne af landet.

Annonce

Stor omsætning udefra

Niels Knudsen, indehaver af NK Cykler, kan heller ikke nøjes med Vinderup-området og har de seneste to-tre år slet ikke annonceret i den lokale ugeavis. Han har brug for et større publikum.

- Langt over 50 procent af vores omsætning kommer fra postnummer 7500, fortæller han. Men cykelforretningen har også mange kunder i Salling-området.

Niels Knudsen håber på, at de handlende fra Vinderup vil præsentere sig samlet i ugeavisen Holstebro Onsdag.

Annonce

Tab for lokalsamfundet

Tidligere borgmester Holger Hedegaard begræder lukningen, men er ikke overrasket.

- Det er i den grad et tab for vores lokalsamfund, men man har kunnet følge udviklingen over en periode. Det er først og fremmest et tab for vores virksomheder men også for vores foreninger, siger han.

Han har opfordret de lokale foreninger til at annoncere i avisen, men erkender, at gratis annoncering, blandt andet via Facebook, har været en hård konkurrent.

Selv om lokalbefolkningen har skældt ud over, at avisen har været tynd, så er han ikke i tvivl om, at den er blevet læst.

- I de fleste hjem har den ligget, indtil den næste udgave kom, siger han.

En konsekvens af lukningen bliver, at flere ting vil blive grebet anderledes an, forventer han.

- Jeg tror blandt andet, at kirkebladet i Vinderup vil opstå igen, siger Holger Hedegaard.

Nye måder at gøre tingene på kan også give udvikling, anfører han.

- Der kan jo udmærket være nogle, der ser en fordel i at få et større oplag for deres annoncer.

Annonce

Et nyt kapitel

Henrik Christiansen, dybt engageret i Vinderup Kyllingfestival, finder det "superærgerligt og træls for byen", at Vinderup Avis lukker. Men han ønsker en konstruktiv tilgang.

- Når et kapitel lukker sig, så åbner der sig ofte noget nyt. Det giver mulighed for at re-tænke det hele og tænke på alternative løsninger, siger han.

Hans personlige holdning er, at byen bør vende sig mod Holstebro.

- Dels fordi vi hører mest til Holstebro, og dels fordi vi er en del af Holstebro Kommune, siger han.

Det giver en god mulighed for at nå længere ud med budskaberne via ugeavisen Holstebro Onsdag.

- Til gengæld kan jeg være bange for, at vi drukner lidt i en større avis, tilføjer han.

Han har været rigtig glad for samarbejdet med Vinderup Avis.

- Det har været så lokalt, som det kunne blive. Alle har læst og set det, og det har været en vigtig informationskilde for os, fremhæver han.

Annonce

Manglende annoncer

Chefredaktør Søren Egebjerg Pedersen, Mediehuset Holstebro, der er en del af koncernen Jysk Fynske Medier, beklager, at Vinderup Avis udkommer for sidste gang onsdag.

Men forklaringen er enkel:

- Annonceomsætningen har været faldende, og det gør, at det er meget svært at få en fornuftig forretning. Det er en beklagelig situation, siger chefredaktøren.

Han mener ikke, at interessen for Vinderup forsvinder, selv om Vinderup Avis stopper med at udkomme.

- Det er en meget solid mediedækning i Vinderup. Langt større end mange lignende byer i Danmark. Både Dagbladet Holstebro og Skive Folkeblad dækker dagligt området. Desuden har begge medier en ugeavis, der kommer hver onsdag, siger Søren Egebjerg Pedersen.

Niels Knudsen, NK Cykler, håber på, at de handlende fra Vinderup vil præsentere sig samlet i ugeavisen Holstebro Onsdag. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
- Det er træls, og der er mange følelser involveret, når noget lukker og slukker i byen, siger møbelhandler Per Østergaard Jensen. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
- Når et kapitel lukker sig, så åbner der sig ofte noget nyt. Det giver mulighed for at re-tænke det hele og tænke på alternative løsninger, siger Henrik Christiansen. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg
- Det er i den grad et tab for vores lokalsamfund, men man har kunnet følge udviklingen over en periode, siger tidligere borgmester i Vinderup Kommune, Holger Hedegaard. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce