Annonce
Vinderup Avis

Ryde-Handbjerg-spejdere kan fejre 60 års jubilæum

Ryde/Handbjerg-spejderne glæder sig til at fejre jubilæum fredag. Her er hele flokken fotograferet på Birkesølejren. Privatfoto
Markeres fredag med spejdersjov, gratis kaffebord og aftensmad ved spejderhuset.

Ryde:- Alle er velkommen til Ryde/Handbjerg spejdernes 60 års jubilæum fredag 23. august klokken 15.30 til 18.30 i Spejderhuset.

Inviterer ledere og grupperåd fra KFUM-spejderne, der fredag byder på gratis kaffe og kage, spejdersjov, sange og historier - og tilmed aftensmad fra bålet på den skønne plads spejderne har på Rydevej.

En af dem, der glæder sig, er ulveleder Vagn Kristensen, 82 år. Han har været med i Malte Sehested-gruppen næsten lige så længe - nemlig i 57 år. Kom med få måneder efter, at familien var flyttet til Ryde.

Og er stadig aktiv. Vandrede da 30 kilometer på sommerens tur sammen med ulveungerne, selv om sandalerne i år måtte give fortabt, så hans kone Gerda måtte bringe andre sko undervejs.

- Det er sjovt at være leder. Man får mange knus og mange venner. Og det er skønt at stå under stjernehimmelen og fortælle om stjernerne. Færdes i naturen, lære fugle og træer at kende, sidde omkring bålet og med sang takke Gud for den lyse morgen. Det er en højtidsstund, fortæller Vagn Kristensen, der især har nydt de mange gange, han fra teltet har hørt fuglene synge fra klokken fire om morgenen.

Ryde/Handbjerg-spejderne har de bedste faciliteter, man kan forestille sig, med stor grund, stort spejderhus, fire patruljehytter og den nyeste investering fra 2012: sheltere til overnatning. Pladsen holdes fint i orden. Som forberedelse til jubilæumsfejringen var kasserer Knud Mikkelsen og grupperådsmedlem Karsten Hansen forleden i fuld sving med buskrydder og traktor.

- Vi har meget stor hjælp fra forældre og grupperådet, der altid er parat til at give en hånd med, fortæller Vagn Kristensen.

Der i øjeblikket 17 spejdere, 11 ulveunger og 6 ledere i Malte Sehested-gruppen. Spejderne samles hver mandag aften fra klokken 19.00 til 21.00, og ulvene mødes onsdag aften klokken 18.30 til 20.00

- I den kolde tid sørger vi for at komme i god tid og tænde op i brændeovnen. Børnene fortjener en varm velkomst, fortæller Vagn Kristensen. Weekendture, vandretur, kanotur og den årlige sommerlejr er faste punkter på årets program. Årets sommerlejr var sammen med distriktet på Trevældcenteret ved Herrup.

Jubilæumsfejringen slutter klokken 18.30, så deltagerne kan komme videre til bilorienteringsløbet i Ryde, der er en del af den lokale byfest.

Karsten Hansen (til venstre) fra grupperådet og kasserer Knud Mikkelsen var forleden trukket i arbejdstøjet for at gøre den store spejdergrund jubilæumsklar. Til højre ulveleder Vagn Kristensen, der har været aktiv i 57 af de 60 år. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce