Annonce
Vinderup Avis

Rydhave-efterskole får viceforstander

Rasmus Kilsmark foran hallen, der i efterårsferien danner ramme om en håndboldcamp. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
40-årige Rasmus Kilsmark glæder sig til lederjobbet på Rydhave Slots Efterskole.

Ryde: Han har altid gået med "en leder" i maven - og synes nu at have kompetencen og alderen til at kaste sig ud i opgaven. Samtidigt elsker han efterskole-verdenen.

Derfor har Rasmus Kilsmark Bæk Jensen, 40, søgt - og fået - den nyoprettede stilling som viceforstander på Rydhave Slots Efterskole.

Rasmus Kilsmark er vokset op i en lærerfamilie i Skave og bor nu i Mejrup.

- Jeg har altid været glad for at undervise og begyndte allerede i Skave som badmintontræner, fortæller han.

Efter studentereksamen arbejdede han som pædagogmedhjælper i Borbjerg, inden han tog fat på lærerstudiet i Hjørring, hvor han var uddannet 2004. Efter tre et halvt år som lærer i Vraa skiftede han spor til feriecentret Skallerup Klit som administrativ medarbejder og sælger.

- Men erkendte efter fire år, at jeg hellere ville være lærer, som jeg er bedst til, smiler han.

De følgende 11 år arbejdede han som lærer hos VUC, heraf 10 år i Holstebro. 2016 valgte han at blive efterskolelærer i Staby og året efter i Lomborg. Her underviste han i dansk, engelsk og håndbold. Stod blandt andet for pigernes håndboldlinie.

Rasmus Kilsmark har stor erfaring som håndboldtræner. Han var i en årrække træner for håndboldkvinderne i Mejrup, der med ham i front nåede helt til oprykningspillet til 1. division. Han har taget uddannelsen på trænerskolen i Viborg og har fået flere tilbud om at træne på højt niveau. Men vælger nu at koncentrere sig om Rydhave. Her er han med til at etablere en håndboldcamp i efterårsferien. Til han var 21 år spillede han selv meget håndbold - så meget, at knæene ikke længere kunne holde til det.

Rasmus Kilsmark er gift med Pernille, der er lærer på Nørre Boulevard Skolen i Holstebro. De har børnene Pelle, to år, og Sine, fem måneder, og han har sønnen Tobias, 11, fra et tidligere forhold. Pernille har spillet håndbold på eliteniveau, og han mødte hende som træner i Mejrup-klubben.

- Jeg interesserer mig fortsat meget for håndbold og ser en del kampe, fortæller han.

Selv dyrker han golf, hvor han har et handicap på 5,9.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce