Annonce
Vinderup Avis

Rydhave satser på dygtige elever

Rydhave Slots Efterskole og forstander Kåre Heide-Ottosen spiller ud med to ny linier. Arkivfoto: Allan Damgaard Nielsen

Rydhave Slots Efterskole spiller efter sommerferien ud med to nye linier og satser på flere elever.

Annonce

Ryde: - Vi kan se, at mange unge både har evnerne og ønsket om at klæde sig godt på til gymnasiet.

Giver forstander på Rydhave Slots Efterskole ved Vinderup, Kåre Heide-Ottosen som forklaring på én af de to nye linier, efterskolen åbner efter sommerferien: en gymnasieforberedende linie for 10. klasseselever.

En linie som han forventer ansøgere til fra hele landet, som skal leve op til nogle krav.

- Vi satser på høj faglighed, så de unge skal have et vist niveau inden for dansk, matematik og engelsk, oplyser han.

De kan til gengæld vente at blive udfordret.

- Vi vil gøre dem dygtige til at reflektere, have holdninger og debattere ud fra en vidensmæssig baggrund, for eksempel om bæredygtighed og klimadebatten, siger forstanderen.

Fagligheden skaffes fra lærerkræfter, der kommer fra gymnasier, og der etableres et samarbejde med to større universiteter.

Rydhave har indgået et samarbejde med kostgymnasiet i Fjerritslev, som eleverne forbereder sig til.

- Og som har samme ambitionsniveau som os, siger Kåre Heide-Ottosen.

En anden ny linie fokuserer på sociale medier, og også her er ambitionsniveauet højt.

- Undervisningen varetages af det store bureau Konxion, der har afdelinger i både København, Aalborg og Aarhus. Bureauet vil give eleverne mulighed for at komme med på kundebesøg, hvor de lærer tingene i praksis, og målet er at eleverne skal læres op, så de kommer til at stå for skolens markedsføring på de sociale medier, lærer at blive bloggere og kunne skabe sig en levevej med det. De lærer alt om det sidste nye inden for området, fortæller forstanderen.

I forvejen er Rydhave Slots Efterskole på landsplan kendt for sin stærke profil inden for e-sport, hvor skolen tiltrækker nogle af de dygtigste elever, en stærk cykellinie, en avanceret motocross-linie og en hestelinie.

- Vores slagord er talent, drømme og nysgerrighed, og vi bestræber os på at give de unge fantastiske oplevelser og se dem vokse, siger Kåre Heide-Ottosen, der har været leder på skolen siden januar 2016.

Efterskolen har omkring 80 elever og forventer at have 100 elever efter sommerferien.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce