Annonce
Vinderup Avis

Se Ransborg trylle med motorsaven

Erling Ransborg fotograferet under et tidligere projekt med sin motorsav i anlægget i Vinderup., hvor han skabte tre træskulpturer. Arkivfoto: Morten Stricker
Et forelsket par bliver udskåret i træ lørdag af den lokale trækunstner Erling Møller Ransborg

Kylling Festival: Kunne du tænke dig at have en smuk træskulptur af et forelsket par til at stå i din have - eller måske i boligen - så er det klogt at logge sig ind på Facebook-siden for Vinderup Kyllingfestival på lørdag. Her kommer sådan en skulptur på auktion.

Under årets kylling-festival kan man nemlig opleve den lokale trækunstner Erling Møller Ransborg fra Hasselholt Træværksted arbejde med sin trækunst.

- Jeg står ved Hotel Vinderup og skærer skulpturen. Efterfølgende bliver den sat på auktion på Kylling-festivalens Facebookside, og i festteltet afsløres det klokken 21.30, hvem der byder højest og kan tage skulpturen med sig hjem, fortæller trækunstneren. Hele beløbet gør til renovering af legepladsen i Vinderups anlæg.

Det er hans kone, Birgit, der har bestemt motivet. Inspireret af en skulptur, som han tidligere har lavet og som nu står i Engesvang.

Ved sidste års kyllingfestival var det også planen at Erling Møller Ransborg skulle vise sin trækunst. Han blev dog forhindret på grund af et bryllup i familien, men til gengæld skabte han på forhånd en skulptur af en hest, der drikker vand af en spand. Den blev på auktionen solgt for 1900 kroner. Han håber at skulpturen i år kommer til at koste op mod 5000 kroner.

Erling Møller Ransborg arbejder primært med motorsav og lidt med finpudsning. Han begyndte på denne hobby for godt fem år siden, hvor hans kone gerne ville have nogle træfigurer til familiens plejebørn. - Jeg kunne ikke finde nogen, der havde tid til at gøre det, så derfor valgte jeg selv at gøre det, siger Erling Møller Ransborg. Siden har det grebet om sig. Nu er han ofte ude og forvandle træstubbe til kunstværker og har undertiden sønnen Rasmus med. Når denne kan passe det ind i sit arbejde som skadedyrsbekæmper.

- Han er ret skrap til det, og et af vores fire plejebørn er også utrolig dygtig til at snitte i træ, fortæller trækunstneren.

Nogle af Erling Møller Ransborgs fine arbejder kan ses i Vinderup Anlæg, hvor har har skåret en vismand, en ørn og en ugle. Og på Falck-stationen på Sevelvej, hvor en kæmpe blodbøg blev omdannet til en flot brandmand med slange og udstyr.

Erling Ransborg har skabt træskulpturer flere steder i Danmark, blandt andet i nærområdet Struer og Holstebro men også på Fyn, Esbjerg, Midtjylland og Nordjylland. En af dem, han er mest stolt af, er en figur af et stenalderhus ved Ertebølle.

Ved flere lejligheder har han arbejdet med sin motorsav på Frilandsmuseet Hjerl Hede. Det har betydet, at gæster her har taget træfigurer med sig hjem, så de blandt andet står i Schweiz, Sverige og Finland. Flere er bestilt som gaver.

Og han tager gerne mod bestillinger.

- Man kan bare ringe, hvis man for eksempel ønsker sig en krokodille i træ. Så aftaler vi en pris på forhånd, fortæller trækunstneren fra Hasselholtvej.

Den flotte drikkende hest, som Erling Ransborg sponsorerede til sidste års kylling-festival. Arkivfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce