Annonce
Vinderup Avis

Skybrud kunne ikke kvæle byfesten

Familien Nørholt Jensen fra Sevel satte med stor fornøjelse tænderne i dagens tarteletter med kyllingkød. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Arrangørerne føler sig stadigvæk "høje" efter stor tilstrømning af gæster til lørdagens Kylling Festival.

Vinderup: - Vi er stadig helt høje af det, melder medlem af styregruppen for Kylling Festival i Vinderup, Henrik Christiansen, efter lørdagens veloverståede byfest.

Regn kom der ganske vist. Også et par skybrud undervejs, men i modsætning til sidste års dagsregn, gav årets regndråber kun enkelt afbrydelser undervejs, og der blev lagt ud med to timers solskin, da nogle hundrede meter af den ellers travlt trafikerede hovedgade gennem byen for anden gang fik status af gågade.

Forinden var alle budt til gratis kaffe og rundstykker med efterfølgende byfestgudstjeneste i det store festtelt bag gågaden.

De handlende havde bakket op med flere stande end året før. En af dem var Mary Sørensen, indehaver af blomsterforretningen Carla, der sidste år ikke kunne få tid på grund af en begravelse.

- Det er rigtig hyggeligt med markedsstemning i gaden, og at folk strømmede til helt fra morgenen af. Naturligvis også dejligt med solskin fra start, siger hun.

Mange forretninger havde lavet specialtilbud i anledning af byfesten og havde dels en stand i gågaden og dels livlig aktivitet i selve forretningen.

- Vi havde travlhed og mange besøg begge steder, fortæller modehandler Jens Tang, der er formand for Vinderup Handelsforening.

Ved at investere i et armbånd til 100 kroner kunne man frit forsyne sig med kyllingekød i ni varianter i løbet af seks timer. Boderne var bemandet af lokale foreninger, der gratis stillede mandskab til rådighed. Den lokale afdeling af Det Danske Spejderkorps havde 22 medlemmer engageret fordelt på tre hold i løbet af dagen. Det fortæller Helle Maarbjerg, der er leder for mikro- og minispejderne.

- For os spejdere er det vigtigt at hjælpe, og vi synes dette er en rigtig sjov opgave. Det er en lejlighed til at vise sig frem, og vi vil gerne give vores bidrag til byen, siger hun.

Overskuddet fra byfesten skal gå til en forbedring af legepladsen i byens anlæg, og det gør Helle Maarbjerg dobbelt glad. Hun er nemlig dagplejer og sammen med dagplejebørnene flittig bruger af anlægget. Derfor glæder hun sig rigtig meget til en bedre legeplads.

En af de familier, der nød kyllingefestlighederne, var Linda og Thomas Nørholt Jensen fra Sevel sammen med børnene Johanne, 11, Mogens, 9, Karen og Maja 7. Alle var i gang med at spise tarteletter med kyllingkød.

- Det er sidste sommeraktivitet, inden det går løs i skolen mandag, fortæller Linda, der finder det vigtigt at give opbakning til de lokale aktiviteter. Hun arbejder selv hos Priess i Vinderup, og Thomas jobber hos Vestforsyning.

Musikken fyldte meget i dagens program, og det store festtelt var proppet både eftermiddag og aften.

- Festen forsatte helt til klokken 1. Folk var helt klar til at give den gas, og jeg synes det er flot at kunne slutte af med et fyldt telt og et fyldt dansegulv, siger Henrik Christiansen fra styregruppen. Der lige tilføjer.

- Det bliver svært at overgå. Jeg tror, det er den bedste aften, vi nogen sinde har oplevet i byen, smiler han.

- Vi giver gerne en hjælpende hånd til byfesten. Det er også en god mulighed for at vise os frem som spejdere, siger Helle Maarbjerg fra Det Danske Spejderkorps.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce