Annonce
Vinderup Avis

Trafikalarm ved Vinderup skal gøre skoleveje mere sikre

Saphe A/S har på forhånd kortlagt skolevejene omkring 2000 danske skoler, så bilister med en trafikalarm vil blive gjort opmærksom på, at de nærmer sig en skolevej. Pressebillede
I disse dage myldrer skoleelever igen frem på vejene. Og dermed øges risikoen for ulykker. Saphe A/S har lavet et tiltag, hvor deres trafikalarmer advarer bilister om skoleveje og dermed forbedrer trafiksikkerheden.

Vinderup: De fleste ulykker med børn og unge sker, når de enten er på vej til eller fra skole. Det viser tal fra Rådet for Sikker Trafik. Ofte sker ulykkerne, fordi bilisterne kører for stærkt eller overser skiltene, der advarer om børn på vejene.

Manden bag Saphe A/S, Freddy Sørensen, vil gerne være med til at bringe ulykkerne ved landets skoler ned. Derfor har han tilføjet en alarm i Saphe. En alarm, der bipper, når en bilist nærmer sig en befærdet skolevej.

- Trafiksikkerhed er altafgørende for mig, og derfor er det helt naturligt at give bilister advarsler om, at de nu kører ind på en skolevej, fortæller Freddy Sørensen i en pressemeddelelse.

Saphe A/S har på forhånd kortlagt skolevejene omkring 2000 danske skoler, så bilister med en trafikalarm vil blive gjort opmærksom på, at de nærmer sig en skolevej. Samtidig har alle skoler fået mulighed for selv at tilføje og ændre i vejkortet, så advarslerne kan blive så nøjagtige som muligt. Over 300 skoler har allerede været inde og registrere sig – blandt andre Vinderup Skole.

- Det er en god idé, fordi der er mange små trafikanter, der har første skoledag, og de er nye i trafikken. Og der er nogle bilister, som ikke altid kører lige pænt, så det er jo for at sikre eleverne bedst muligt, siger afdelingsleder på Vinderup Skole, Betina Søgaard.

Freddy Sørensen venter, at flere skoler i de kommende dage aktivt vil registrere de farlige skoleveje, så eleverne kan komme sikkert til og fra undervisning.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce