Annonce
Amager

Ung amagerkaner vil forandre golfsporten for altid

Spil på nogle af verdens største baner i det mobile golfhus, hvor der er plads til fire spillere. Foto: TeeBox.
TeeBox er et relativt nyt firma, der vil kunne revolutionere golfsporten for altid og tilbyde golf året rundt for både nybegyndere og mere garvede spillere i alt slags vind og vejr. Samtidig vil mange golfklubber kunne standse de seneste års sivende medlemstal. Nyskabelsen er et mobilt golfhus med en indbygget simulator, der placeres på golfklubbens grund. Amager Bladet har talt med direktøren i TeeBox, den kun 28-årige amagerkaner, Simon Maansen.

Drømmer du om at spille på en af golfsportens mest berømte Major-baner, men aldrig får realiseret drømmen, så er der godt nyt. Et relativt nyt dansk firma, TeeBox, har udviklet et unikt koncept til gavn og glæde for både golfspillere- og klubber. Og på sigt vil konceptet kunne forandre golfsporten for altid - både herhjemme og i udlandet.

Konceptet er enkelt. Firmaet får bygget et modelhus, der bliver placeret på golfklubbens grund. I huset er der en golfsimulator med flere end 100 baner i systemet, så både nybegyndere og garvede golfspillere kan spille på nogle af verdens flotteste baner som Augusta fra The Master, St. Andrews i Skotland eller Valderama på den spanske solkyst.

Sikrer spillet året rundt

I mange danske golfklubber oplever man sivende medlemstal, og flere klubber arbejder for at kunne tilbyde medlemmerne nye muligheder. Og det er her, at konceptet vil have stor værdi, fortæller firmaets direktør, Simon Maansen.

- Vi kommer med huset, og den eneste omkostning for golfklubben er, at de skal stille en grund til rådighed samt levere strøm. Huset er 44 kvadratmeter, og er opdelt således at der er et loungeområde med højbord, barstole, køleskab, fladskærm, skohylde og knagerække. Huset har desuden aircondition, og har plads til fire spillere.


Vi kommer først til at krydse landegrænser, når alle vi har styr på alle faktorer, men satser på at det kan lade sig gøre i slutningen af 2021

Simon Maansen, Teebox


Golfklubben betinger sig en fem-årig aftale med TeeBox, og i de fem år kan klubbens medlemmer booke tid og spille i golfsimulatoren - enten for at træne og holde spillet vedlige, eller for hyggens skyld eller deltage i præmieturneringer.

Sidst, men ikke mindst, så kan klubben tilbyde sin medlemmer golf året rundt og på tidspunkter, hvor den normale udendørsbane er optaget af turneringer eller fuldt booket af medlemmerne.

- Det koster 300 kroner pr. time at spille hvis man ikke har årskort, og 100 kroner hvis man har. Uanset om man er én eller fire personer - så det er billigt for alle. Og vi tilbyder også konceptet til klubbens pro, der kan træne med medlemmerne for en særdeles fordelagtig timepris. For alt tænkeligt data vedrørende ens spil er tilgængeligt. Vi tilbyder nemlig et produkt af høj kvalitet med det nyeste udstyr fra TrackMan, fortæller Simon Maansen.

Annonce

Udlandet lokker

Potentialet for produktet er så stort, at Simon Maansen forventer, at firmaet vil kunne lancere det i udlandet. Sverige og Tyskland er allerede på radaren, men også England kan blive blandt de første i udlandet, der får glæde af det transportable golfhus.

Konceptet går ud på at skyde en golfkugle op mod et hvidt lærred, hvor en simulator aflæser golfkuglens fart, vinkel og præcision - og der kan spilles på forskellige baner verden rundt, lige fra St. Andrews i Skotland til Valderrama på den spanske solkyst.

Der findes 189 golfklubber i Danmark. TeeBox har planer om at kunne åbne det transportable golfhus i mindst 130 af disse klubber.

Den administrative del af konceptet er skabt i firmaets hovedsæde i Albertslund, mens den komplette pakke med hus og golfsimulator bliver produceret i Ugerløse.

Idéen er skabt af kreative hjerner og golfentusiaster, forklarer den 28-årige direktør, der bor på Amager, og aldrig selv havde haft et golfjern i hånden før han blev en del af TeeBox.

- Jeg har dog fået tilbud om at melde mig ind i et golf-netværk for nybegyndere, griner han, og tilføjer:

- Mit manglende kendskab betød en smule i starten, når vi var ude til salgspræsentationer, da det kan være svært at forstå jargonen, men mine to partnere, Benjamin og Malthe, spiller golf, så jeg skal nok få det lært. Men det er også dét, der er så fedt ved vores koncept. For her kan alle være med til at spille. Om du er professionel eller aldrig har spillet før. Om du er ung eller efterhånden er kommet op i årene og har problemer med bentøjet.

På en normal golfbane skal du have et bestemt handicap for at få lov til at spille, men det skal du ikke hos os. Lige nu kræver det blot et DGU-kort (unionens kort, red.) at booke tid hos os, men på sigt er det planen, at alle skal kunne booke tid.

Direktør Simon Maansen ser et stort potentiale i det mobile golfhus - både for spillere og klubber. Foto: Jesper Gisli.
Annonce

Fortid i forsikringsbranchen

Simon Maansen er uddannet Cand. Merc. i forretningsadministration og har blandt andet en fortid i forsikringsbranchen , samt ejendoms- og byggebranchen. Men så blev han en del af TeeBox, og siden er det gået stærkt med at få udviklet og gjort konceptet klar til markedet.

TeeBox-selskabet blev oprettet i april. Han ejer syv procent af selskabet. Det samme gør de to ansatte, mens to kapitalejere står for de resterende 79 procent.

- Kapitalejerne har skudt penge i selskabet, fordi de tror på konceptet. De er super engagerede og kommer med en masse visdom og sparring. De har også en idé om hvordan vi kan løfte selskabet til næste niveau, forklarer Simon Maansen.

- Lige nu har vi nogle børnesygdomme, så vi tager den nødvendige tid for at produktet bliver så perfekt som muligt, når vi skal til udlandet. Det kan være svært nok at hold på en styr en fabrik i Holbæk fra København, men når du skal drive det i udlandet, er der helt andre og større udfordringer, der skal håndteres. Vi kommer først til at krydse landegrænser, når alle vi har styr på alle faktorer, men satser på at det kan lade sig gøre i slutningen af 2021.

Annonce

Et skridt ad gangen

Den unge direktør gør sig umage for at bringe selskabet i en position, hvor det får flyvehøjde nok til de udenlandske markeder, men han er samtidig bevidst om, at der kommer et tidspunkt, hvor det bliver nødvendigt at tilføre firmaet yderligere kompetencer og erfaringer.

- Når selskabet er på næste niveau vil det måske kræve nogle andre kompetencer, som jeg ikke er i besiddelse af på nuværende tidspunkt. Det handler om at have respekt og selv indsigt nok til at sige, at nu er tiden inde til at tilføre kompetencer, som kan bistå os på rejsen og tage virksomheden til det næste niveau. Jeg håber at jeg om 20 år kan glæde mig over at have været med til at skabe noget unikt og succesfuldt understreger Simon Maansen.

Her og nu glæder han sig til at plastre golflandkortet til med de transportable golfhuse.

- For golfklubberne er det absolut en win-win. Medlemmerne bliver i klubben i stedet for de tager ud i et golfsimulationscenter, og klubbernes forpagtere vil derigennem få mulighed for at holde åbent i vintermånederne og genere en ekstra indtægtsstrøm. Og klubberne kan selv tjene lidt ekstra, da vi tilbyder en omsætningsbestemt kickback-aftale.

Det 44 kvadratmeter store golfhus kræver ikke meget plads, hvis det skal placeres tæt på golfklubbens egne faciliteter. Foto: TeeBox.

Mere om Teebox og Trackman

Find mange flere informationer om Teebox på www.teebox.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce