Annonce
BYLIV

Anmelder er begejstret: Seks stjerner til Cigarhuset

Kofoeds Cigar er et seks-stjernet kunstværk skriver Berlingskes anmelder. Foto: Jan Jeppesen.
Der er høj cigarføring på Kofoeds Skole efter indvielsen af den otte meter høje rygepavillon – til glæde for det æstetiske øje og skolens rygere, skriver en begejstret anmelder.

I en anmeldelse i Berlingske skriver Birgitte Ellemann Höegh, at hun ikke tror sine egne øjne.

Anmelderen har været en tur på Kofoeds Skole for at tage bestik af Cigarhuset, der er beklædt med kobberplader, baldakin samt en svungen banderole.

Som tidligere beskrevet i Amager Bladet er det kunstnerduoen Randi & Katrine, der står bag kunstværket. Et værk, der er blevet realiseret, fordi skolens brugere ytrede ønske om at centralt rygerum.

Annonce


Og hvis rygningen er på vej ud af samfundet, som sundhedsmyndighederne kæmper for, er det en fornem afskedssalut, Kofoeds Skole tildeler deres rygere. Kofoeds Cigar kan godt ende op som et smukt vartegn for skolen.


Og Berlingskes anmelder er intet mindre end så begejstret for værket, at hun tildeler det seks stjerner:

- Kofoeds Cigar læner sig muntert og storskrydende op ad roadside architecture – både i husets ånd og i det konkrete formål bygningen har. På Kofoeds Skole er der præcis lige så højt til loftet som inde i deres nye rygepavillon. Skolen på Amager for arbejdsledige og socialt udsatte borgere, der kommer for at få støtte og tilbud om en aktiv hverdag i skolens værksteder, er et åndehul for mennesker, der nok ikke føler sig hjemme i ret mange andre offentlige bygninger. Det har Randi & Katrine sørget for, at de også kan her i det til dato smukkeste rygerum, jeg har set. Samtidig rammer kunstnerduoens legende, skæve sprog rent ind i Kofoeds Skoles sjæl samtidig med, at de tildeler den et værdigt og visuelt løft.

Og hvis rygningen er på vej ud af samfundet, som sundhedsmyndighederne kæmper for, er det en fornem afskedssalut, Kofoeds Skole tildeler deres rygere. Kofoeds Cigar kan godt ende op som et smukt vartegn for skolen, skriver Birgitte Ellemann Höegh.

Annonce
Annonce
Alarm112

Politi: Spritbilist stak af efter ulykke med såret kammerat

Annonce
Annonce
Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Bygherre kærer beslutning om byggestop på Amager Fælled

Indland

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Alarm112

Bygherre overvejer næste skridt efter nederlag om Amager Fælled

Alarm112

Byggeri på Amager Fælled stoppes - hvis venner skaffer to millioner

Alarm112

Landsret stadfæster: Skal ikke betale coronabøder

Retssag

Anklager kræver bøder for brud på opholdsforbud betalt

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Annonce