Annonce
BYLIV

Anmelder er begejstret: Seks stjerner til Cigarhuset

Kofoeds Cigar er et seks-stjernet kunstværk skriver Berlingskes anmelder. Foto: Jan Jeppesen.
Der er høj cigarføring på Kofoeds Skole efter indvielsen af den otte meter høje rygepavillon – til glæde for det æstetiske øje og skolens rygere, skriver en begejstret anmelder.

I en anmeldelse i Berlingske skriver Birgitte Ellemann Höegh, at hun ikke tror sine egne øjne.

Anmelderen har været en tur på Kofoeds Skole for at tage bestik af Cigarhuset, der er beklædt med kobberplader, baldakin samt en svungen banderole.

Som tidligere beskrevet i Amager Bladet er det kunstnerduoen Randi & Katrine, der står bag kunstværket. Et værk, der er blevet realiseret, fordi skolens brugere ytrede ønske om at centralt rygerum.

Annonce


Og hvis rygningen er på vej ud af samfundet, som sundhedsmyndighederne kæmper for, er det en fornem afskedssalut, Kofoeds Skole tildeler deres rygere. Kofoeds Cigar kan godt ende op som et smukt vartegn for skolen.


Og Berlingskes anmelder er intet mindre end så begejstret for værket, at hun tildeler det seks stjerner:

- Kofoeds Cigar læner sig muntert og storskrydende op ad roadside architecture – både i husets ånd og i det konkrete formål bygningen har. På Kofoeds Skole er der præcis lige så højt til loftet som inde i deres nye rygepavillon. Skolen på Amager for arbejdsledige og socialt udsatte borgere, der kommer for at få støtte og tilbud om en aktiv hverdag i skolens værksteder, er et åndehul for mennesker, der nok ikke føler sig hjemme i ret mange andre offentlige bygninger. Det har Randi & Katrine sørget for, at de også kan her i det til dato smukkeste rygerum, jeg har set. Samtidig rammer kunstnerduoens legende, skæve sprog rent ind i Kofoeds Skoles sjæl samtidig med, at de tildeler den et værdigt og visuelt løft.

Og hvis rygningen er på vej ud af samfundet, som sundhedsmyndighederne kæmper for, er det en fornem afskedssalut, Kofoeds Skole tildeler deres rygere. Kofoeds Cigar kan godt ende op som et smukt vartegn for skolen, skriver Birgitte Ellemann Höegh.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce