Annonce
Detailhandel

Beboere skuffede: Lidl-byggeri indtager grønt område

Formand for Beboerforeningen Tuelandsvænge, Anders Clausen viser her, hvor langt det planlagte supermarkedsbyggeri vil nå ind i gårdhaven. I baggrunden Danmissions genbrugsbutik. Foto: Hanne Bjørton
Bestyrelsen i Beboerforeningen Tuelandsvænge er skuffede over, at byggeriet af en stor Lidl-butik, der rager et stykke ind i ejendommens gårdhave, bliver en realitet - måske til næste år.
Annonce

I 53 år har ejendommen Tuelandsvænge på Kongelundsvej haft glæde af et grønt område, hvor hække, buske og trærækker er vokset op.

En lille Danmission genbrugsbutik på 319 kvadratmeter, der holder til i en tidligere Irma-butiks bygning på Kongelundsvej 65, rager et lille stykke ind i det grønne område.

Men i al den tid har området været udlagt til butikstorv og detailhandel, og nu er det en realitet, at supermarkedkæden Lidl skal bygge en 1.200 kvadratmeter stor butik, som kommer til at rage et godt stykke ind i det grønne område.

- Vi er skuffede, og vi er kede af, at vi mister en dejlig grøn plet, og at 10-15 boliger i stedet kommer til at kigge ind i en væg, siger Anders Clausen, der er formand for Beboerforeningen Tuelandsvænge.

Byggesagen blev sat på skinner, da et flertal i det københavnske teknik- og miljøudvalg i mandags gav Lidl og projektudvikleren Innovater dispensation fra en gammel retningsplan fra 1967 - tidligere tiders lokalplan.


Vi er heller ikke glade for udsigten til, at kunder på parkeringspladserne vil give støj fra klokken otte om morgenen til ti om aftenen

Anders Clausen, formand for Beboerforeningen Tuelandsvænge


Retningsplanen forlangte, at butikker anlagt på matriklen reserverede et areal på 500 kvadratmeter til et butikstorv, lige bag det nuværende busstoppested ved Kongelundsvej 65.

Med dispensationen fik Lidl lov til i stedet at placere butikstorvet syd for den kommende butik og anvende en del af det til nye parkeringspladser. Det muliggør byggeriet af supermarkedet inde på det grønne område.

- Vi er heller ikke glade for udsigten til, at kunder på parkeringspladserne vil give støj fra klokken otte om morgenen til ti om aftenen. Før har der jo været fred og ro, efter folk kom hjem fra arbejde ved 16-17 tiden, siger Anders Clausen.

Da byggeriet også omfatter en fornyelse af det resterende gårdrum, forventer projektudvikleren Innovater, at der let kan gå et år, før byggeriet af selve supermarkedet kommer igang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Amager

De københavnske familier betaler

Annonce