Annonce
Byudvikling

Boligbyggeri i grønt område kan komme i udbud allerede i 2021

Engvejsarealet, hvor der skal boligudvikles. Foto: Kortforsyningen Skråfoto
Et byggeri på et grønt areal er rykket et skridt nærmere. 1.035 borgere har foreløbig sat navn på en underskriftindsamling imod planerne.
Annonce

Byrådet kom på sit møde før jul et skridt længere i planerne om at bygge boliger på Engvejsarealet i Dragør, en af kommunens sidste grunde, hvor der må bygges. Der kan nemlig komme en udbudsproces allerede i 2021.

Socialdemokratiet, Venstre, Liste T og Dansk Folkeparti aftalte i en konstitueringsaftale i april at arbejde på at etablere seniorbofællesskab og en lokalplan, der muliggør almene boliger samt private leje- og andelsboliger på arealet. Men også at der fortsat skal være en grøn aktivitetspark.

I august holdt kommunen møde med fire interessenter, der fremlagde 'inspirationsoplæg til boligudvikling'. På byrådsmødet 17. december besluttede de fire partier at gennemføre en borgerinddragelse i starten af det nye år, og at et eventuelt udbud allerede sættes i gang i 2021 - forvaltningen havde i sin tidsplan lagt udbuddet i første halvår af 2022.

Konservative stemte som eneste parti imod og foretrak, at der først tages stilling til boligudvikling på Engvej i næste valgperiode. Partiet vil gerne inddrage to andre grunde ved Hvidtjørnen og Rødtjørnen i byudviklingen, og så i stedet måske beholde Engvejsarealet som bydelspark.

Annonce

Svært at flytte tennis

Det var tidligere i år på tale at inddrage Dragør Tennis' baner og bygge der også, men det kræver, at tennisklubben flyttes hen ved Hollænderhallen.

Ifølge Erhvervsstyrelsen skal tennisbaner ligge i byzone, men alle placeringer, som kommunen overvejede, ligger i et område uden for lufthavnen med restriktioner, som efter Fingerplanen og Støjcirkulæret ikke må udlægges til byzone. Derfor bliver klubben sandsynligvis på Engvejsarealet, og det snævrer pladsen til et byggeprojekt ind.

I juni startede lokale borgere en underskriftindsamling på skrivunder.net i protest mod byggeplanerne. Foreløbig har 1.035 skrevet under.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce