Annonce
Amager

Borgermøde om Lynetteholmen aflyst: - Forlæng høringsperioden

Billedet her er taget fra det nordligste Lynetten i retning nord, hvor det nye Lynetteholm kommer til at ligge. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Lokaludvalgsformænd skriver til transportministeren og opfordrer til at forlænge høringsperioden om Lynetteholm for at sikre en ordentlig debat.
Annonce

Indre By Lokaludvalg og Christianshavns Lokaludvalg har set sig nødsaget til at aflyse det digitale borgermøde om Lynetteholm, som skulle have fundet sted onsdag 13. januar.

Ideen med mødet var ellers, at lokaludvalgene skulle drøfte Lynetteholm med borgerne inden fristen for den offentlige høring om miljøkonsekvensrapporten for etablering af Lynetteholm 25. januar.

- Forbuddet mod at samles mere end fem personer og regeringens anbefaling om at aflyse alle fysiske aftaler, gør det umuligt for os at levere et digitalt borgermøde med en rimelig teknisk kvalitet, siger Indre By Lokaludvalgs formand Bent Lohmann.

Annonce

Forlæng høringen

Bent Lohmann har sammen med formand for Christianshavns Lokaludvalg Poul Cohrt foreslået transportminister Benny Engelbrecht (S) at forlænge høringsperioden vedr. miljøkonsekvensrapporten for etablering af Lynetteholm, så høringsperioden slutter en måned efter, at forsamlingsforbuddet er ophævet.

- Høringsperioden er lagt på et tidspunkt, hvor der pga. corona-situationen er et forsamlingsforbud, som hindrer afholdelse af fysiske informations- og borgermøder. Det er ikke holdbart. Offentlige fysiske møder, hvor man kan pingponge med panelet og diskutere med hinanden, er en hjørnesten i vores demokrati. Det håber vi, at transportministeren har forståelse for. Lynetteholm er et meget stort projekt af væsentlig betydning for københavnerne, som der bør være en ordentlig offentlig debat om, siger Bent Lohmann.


Lynetteholm er et meget stort projekt af væsentlig betydning for københavnerne, som der bør være en ordentlig offentlig debat om.

Bent Lohmann


- Planen er, at Lynetteholm skal være etableret om 30-40 år. Med en sådan planlægningshorisont har nogle måneders forlængelse af den offentlige høring om miljøkonsekvensrapporten for etablering af Lynetteholm næppe nogen praktisk betydning, siger lokaludvalgsformanden.

Annonce

Oplæg på facebook

Bent Lohmann opfordrer borgere, der har noget på hjerte om Lynetteholm, til at skrive til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på mailadressen vvm@tbst.dk – skriv 'Lynetteholm' i emnefeltet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen står for den offentlige høring og er myndighed på Lynetteholm-projektet.

På Indre By Lokaludvalgs hjemmeside og Facebookside vil der blive lagt oplæg fra eksperter om forhold vedr. Lynetteholm, så borgerne kan få indblik i rammerne for projektet. Her er der også mulighed for at kommentere sagen - eller man kan skrive direkte til lokaludvalget på indrebylokaludvalg@okf.kk.dk.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce