Annonce
Natur

Der er offentlig adgang men: Nogle golfspillere hos Royal Golf Center forsøger at jage naturbrugere væk

Royal Golf Clubs driving range. Stien til venstre for er samtidig en af Naturstyrelsens indgange til naturen. Foto: Hanne Bjørton
Betingelsen for, at Royal Golf Center får lov at ligge i fredet natur på Kalvebod Fælled, er den frie offentlige adgang. Men Naturstyrelsen får stadigt flere klager fra naturbrugere over, at nogle golfspillere forsøger at jage dem væk.
Annonce

Der er flere og flere konflikter mellem golfspillere hos Royal Golf Center på Kalvebod Fælled og borgere, der færdes i naturen på og omkring golfbanerne.

Golfcentret lejer arealerne af Naturstyrelsen, og området er underlagt helt andre regler end privatejede golfbaner, nemlig fredningen af Kalvebodkilen fra 1990.

Den fastlægger, at fredningsarealet, også golfbanerne, skal være offentligt tilgængelige, og det afspejler sig også i lokalplanen for området, der anviser: 'Det er med visse undtagelser udgangspunktet, at fredningsområdet skal være åbent for almenhedens færdsel til fods'.

Klagerne fra borgerne blev taget op, da Naturparkrådet i Naturpark Amager holdt møde 8. september.


Nogle spillere er enten ikke blevet introduceret for de regler af vores lejer, eller også vil de bare ikke overholde dem

Sven Norup, skovfoged, Naturstyrelsen


- Vi har det seneste år fået flere og flere klager fra skovgæster, der bliver chikaneret af golfspillere. Området er ejet af staten, og der gælder de adgangsregler, der står i fredningen af Kalvebodskilen, nemlig at der er fri offentlig adgang. Så hvis nogen vil krydse banen til fods, må golfspillerne vente, til de har passeret, siger skovfoged Sven Norup fra Naturstyrelsen og fortsætter:

- Nogle spillere er enten ikke blevet introduceret for de regler af vores lejer, eller også vil de bare ikke overholde dem. Selvfølgelig opfordrer vi til, at alle tager hensyn til hinanden og at man ikke ligefrem tager ophold på greenen og sætter sig ned. Men reglerne er klokkeklare: Der er offentlig adgang, og hvis man ikke forstår det, må man leder efter golfbaner, der er ejet af golfklubberne selv, og hvor der gælder helt andre regler, for eksempel Dragør Golfklub.

Naturstyrelsen har bedt Royal Golf Center om at udarbejde et ordensreglement, der oplyser både golfspillere og offentligheden om, at borgere har fri ret til at færdes overalt på arealet.

Vi ville gerne have haft direktør for Royal Golf Center, Morten Sundberg, til at svare på, om golfcentret gør nok for at orientere spillerne om reglerne.

Vi lagde en besked fredag og en mandag morgen, uden at få et kald tilbage fra direktøren. Mandag eftermiddag kort før avisens deadline lykkedes det at ringe Morten Sundberg op, men han svarede, at han sad i møde og at vi måtte ringe senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Amager

De københavnske familier betaler

Annonce