Annonce
SKOLEBYGGERI

Det bliver ikke det sidste spadetik: Behov for flere nye skoler

Lars Weiss har foretaget det første spadestik til skolen i Holmbladsgade. Foto: Jan Jeppesen.
Københavns overborgmester Lars Weiss (S) har foretaget det første spadestik til Nordøstamagerskolen i Holmbladsgade. Men de kommende år vil behovet for flere skolebyggerier stige, fordi der bliver født flere og flere Amagerbørn.
Annonce

Befolkningsvækst avler boligboom. Og boligboom avler babyboom.

Så firkantet er virkeligheden, når de københavnske politikere skal følge op med flere daginstitutioner, folkeskoler og gymnasier. I den københavnske del af Amager er behovet så stort, at overborgmester Lars Weiss (S) kunne komme på overarbejde med spadestik til nye skoler, hvis han ikke skulle aflevere depechen efter kommunalvalget til november.

Det kan i så fald blive Socialdemokratiets overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen eller en helt anden fra et andet parti, der der skal ud og stikke spaden i jorden.

Lars Weiss er sikker på, at spaden, der stammer fra 1958, vil blive flittigt brugt de kommende år - ikke mindst i postnummer 2300 København S.

- Byudvikingen i den nordøstlige del af Amager vil fortsætte de kommende ti år, og det betyder, at der kommer mange nye børnefamilier til området. Derfor er det også på tide, at vi får bygget den her skole. Behovet vil primært opstå længere ude mod Refshaleøen og ved Kløverparken, hvis der også skal byudvikles dér, fortæller overborgmesteren.


Byudvikingen i den nordøstlige del af Amager vil fortsætte de kommende ti år, og det betyder, at der kommer mange nye børnefamilier til området. Derfor er det også på tide, at vi får bygget den her skole.


Annonce

Plads til 840 børn

Den kommende skole i Hombladsgade med plads til 840 skolebørn skal rumme læring i dagtimerne og fritids- og foreningsliv resten af dagen. Og der er tale om en tresporet skole med idrætshal. Hvor faglokaler og idrætshal placeres i stueetagren, så etaleres en fritidszone i gadeplan.

Skolen ventes at stå færdig ultimo 2022, så eleverne kan tage den i brug i begyndelsen af 2023. Skolen er startet op i lokaler på Skolen på Amagerbro i august 2019, hvor der p.t. er to 0. klasser og én 1. klasse.

Byggepladsen er dækket til af et såkaldt Sitecover, som er et kolossalt telt, der bl.a. skåner naboer mest muligt for støj og støv.

Fakta om skolebyggeriet

Skolen i Holmbladsgade/Nordøstamager Skole bliver tresporet med idrætshal og springgrav til fx springgymnastik.

Der vil være plads til 840 skolebørn og 336 KKFO-pladser.

Skolen opføres i fire etager plus kælder til bl.a. cykler. Udskolingen, 7.-9. klasse, placeres i stueetagen, indskolingen, 0.-3. klasse og KKFO, får 1.-3. sal, og mellemtrinnet, 4.-6. klasse, vil være på 4. sal med adgang til udeareal på en tagterrasse med faciliteter til natur- og teknikfag.

Det er totalentreprenør NCC Danmark A/S, der med underrådgiverne Christensen & Co., Kjær & Richter Arkitekter, 1:1 Landskab og Lyngkilde Rådgivende Ingeniører, som skal opføre skolen.

Kontrakten med NCC er på 255 mio. kr., og den samlede anlægsbevilling er på 374,5 mio. kr.

Fakta om byggepladsen

Byggepladsen overdækkes af et såkaldt Sitecover. Et Sitecover er en form for telt, som bl.a. betyder, at der kan bygges uanset vind og vejr.

Teltet begrænser også støv, støj og lys fra at trænge ud fra byggepladsen og være til gene for naboer.

Københavns Kommune har fokus på bæredygtighed i byggeriet og eksperimenterer bl.a. med at bygge i træ. En overdækket byggeplads giver bedre mulighed for opbevaring af organiske byggematerialer som træ.

En ordentligt greb om jorden...
Og handlingen er udført. Foto: Jan Jeppesen.
Spadestikket blev foretaget med denne spade, der er fra 1958. Foto: Jan Jeppesen.
Den imponerende store byggehal med sitecoveret. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 28. februar: Fart på smittespredningen i København, men Dragør har kun fire personer smittet

LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

CORONA

Opslag om coronatvang i skolerne vækker opsigt: Advokat anerkender straffeloven kan komme i spil

Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce