Annonce
BYLIV

Krav om politisk behandling af skandalebyggeri

Entreprenøren Bach Gruppens højhus på Faste Batteri Vej. Københavns Kommune har standset byggeriet på 86 meter. Entreprenøren beskyldes for at fundamentet under højhuset er svagere end kommunen har godkendt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.


Annonce

Dansk Folkepartis medlem af Københavns teknik-og miljøudvalg, Finn Rudaizky, vil ikke længere finde sig i, at teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og hendes forvaltning blot orienterer medlemmerne af udvalget inden der gives tilladelse for et aflastningsfundamanet til det skandaleramte byggeri, Njalstårnet.

Finn Rudaisky oplyser til Amager Bladet, at sagen sættes på dagsordenen på det førstkommende udvalgsmøde i januar, og at der gives en skriftlig sikkerhed for, at kommunens eksterne rådgivere kan stå inde for, at Bach Gruppens forslag til en kulfiberforstærkning kan opfylde foreskrifterne.

- Jeg er meget interesseret i såvel eksterne rådgiveres og forvaltningens forklaring på, hvorfor en forventet metode, som ikke er standard i de europæiske byggenormer, kan anvendes i byggeriet. Jeg har derfor anmodet borgmesteren om at bekræfte, at forvatningen ikke tager skridt til en eventuel tilladelse af konstruktionen, før sagen er afklaret politisk, siger Rudaizky, der ikke vil afvise, at 'det kan blive nødvendigt at få hele spørgsmålet drøftet i borgerrerpræsentatioen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Debat

De københavnske familier betaler

Annonce