Annonce
BYLIV

Krav om politisk behandling af skandalebyggeri

Entreprenøren Bach Gruppens højhus på Faste Batteri Vej. Københavns Kommune har standset byggeriet på 86 meter. Entreprenøren beskyldes for at fundamentet under højhuset er svagere end kommunen har godkendt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.


Dansk Folkepartis medlem af Københavns teknik-og miljøudvalg, Finn Rudaizky, vil ikke længere finde sig i, at teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og hendes forvaltning blot orienterer medlemmerne af udvalget inden der gives tilladelse for et aflastningsfundamanet til det skandaleramte byggeri, Njalstårnet.

Finn Rudaisky oplyser til Amager Bladet, at sagen sættes på dagsordenen på det førstkommende udvalgsmøde i januar, og at der gives en skriftlig sikkerhed for, at kommunens eksterne rådgivere kan stå inde for, at Bach Gruppens forslag til en kulfiberforstærkning kan opfylde foreskrifterne.

- Jeg er meget interesseret i såvel eksterne rådgiveres og forvaltningens forklaring på, hvorfor en forventet metode, som ikke er standard i de europæiske byggenormer, kan anvendes i byggeriet. Jeg har derfor anmodet borgmesteren om at bekræfte, at forvatningen ikke tager skridt til en eventuel tilladelse af konstruktionen, før sagen er afklaret politisk, siger Rudaizky, der ikke vil afvise, at 'det kan blive nødvendigt at få hele spørgsmålet drøftet i borgerrerpræsentatioen.

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Bygherre kærer beslutning om byggestop på Amager Fælled

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Bygherre overvejer næste skridt efter nederlag om Amager Fælled

Alarm112

Byggeri på Amager Fælled stoppes - hvis venner skaffer to millioner

Mest læste

Alarm112

Landsret stadfæster: Skal ikke betale coronabøder

Seneste nyt

Retssag

Anklager kræver bøder for brud på opholdsforbud betalt

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Alarm112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Annonce