Annonce
Samfund

Drys Ind rækker ud: Coronalukket værested ringer og får en snak med brugerne

Kulørt budskab hos Drys Ind på Englandsvej, der luner i en kold tid. Foto: Hanne Bjørton
Corona-restriktionerne har fjernet et vigtigt socialt knudepunkt for brugerne i værestedet Drys Ind. I stedet ringer værestedet til brugere, de har telefonnummer på.

Man bliver glad i låget af de kulørte bogstaver i vinduerne hos værestedet Drys Ind på Englandsvej: 'Vi savner jer' og 'Det bli'r godt igen'.

Forsamlingsforbuddet grundet covid-19-pandemien har lukket døren for et varmt, socialt fællesskab i værestedet, som med den synlige besked sender en hilsen til alle, der kommer forbi.

- Vi har også lagt et billede af det på vores facebook, og der har folk kommenteret det kulørte papir, det er skrevet på. Det er vores daglige leder, der er genial med sådan nogle ideer, fortæller Tina Ungermann, der er formand for Drys Inds bestyrelse.


Vi er begyndt at ringe dem op og spørge, hvordan de har det. En samtale tager nemt en time

Tina Ungermann, Drys Inds bestyrelsesformand


Men værestedet har også fundet andre måder at række ud på.

- Vores brugere er jo anonyme, men nogle af dem har givet os deres telefonnummer, og vi er begyndt at ringe dem op og spørge, hvordan de har det. En samtale tager nemt en time, siger Tina Ungermann.

Hvert år registrerer Drys Ind, hvor mange brugere værestedet har. Mange kender man navnet på, men på grund af anonymiteten har man sin egen måde at registrere på.

- Så skriver vi for eksempel: 'Manden med den lille hund' eller andre ting, der gør, at vi ved, hvem der er tale om. Derfor ved vi, at vi har cirka 160 forskellige brugere på et år, og vi har alligevel omkring 80 telefonnumre, så vi når ud til en del lige nu, siger bestyrelsesformanden.

I foråret under den første lockdown havde værestedet arrangeret takeaway-mad, som brugerne kunne komme og hente.

- Men denne gang var restriktionerne lidt voldsommere, og vi tør ikke have det sammenrend på fortovet, som vi havde sidst, siger Tina Ungermann. Hun føler sig ikke sikker på, at der åbnes op igen lige med det samme.

- Men man har da lov at være optimist.

Om værestedet Drys Ind

Drys Ind blev startet 29. juni 1984 af diakon Irma Tonnesen og er dermed et af Danmarks ældste væresteder. Formålet var at genskabe atmosfæren og fællesskabet fra et værtshus, dog helt uden alkohol.

En af grundtankerne var og er, at man kan komme anonymt, men aldrig bliver overset! At der er plads til alle vores forskelligheder.

Drys Ind er en selvejende forening, som drives af en bestyrelse valgt blandt de frivillig, med tilskud fra stat, kommune, fonde og legater, kirker og private.

Drys Ind er upolitisk og værestedet drives ud fra et socialt og folkekirkeligt menneskesyn. Drys Ind ligger på Englandsvej 2, men er lige nu lukket pga covid-19-restriktioner.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Formand: Pas på foreningslivet, Tårnby

Annonce