Annonce
JUL

En anderledes jul på Angolavej, men villavejen bliver elektrisk

Spektakulært er det, når villaejerne på Angolavej tænder julelysene. Arkivfoto: Michael Paldan.
Det er en af Danmarks mest julepyntede villaveje, og i år bliver ingen undtagelse. For selv om beboerne på Angolavej må droppe den fælles juletænding bliver det igen helt elektrisk, lover de.
Annonce

Villaejere på Angolavej i Tårnby går hver år amok i et elektrisk inferno af julelys. De i alt seks parceller er tændt i hele december med hver sin fantasirige udsmykning, og et år fik villaejerne ekstra travlt, idet der blev indgået aftale med TV2 om at være med i programmet 'Det store juleflip'. Her dystede deltagerne i forskellige discipliner inden for julepynt, for eksempel vejpynt, julelys på huset og indendørs julepynt.

Men i år bliver julen lidt anderledes. For i respekt for coronasituationen har beboerne ikke tænkt sig at tilsidesætte regeringens og sundhedsmyndighedernes anbefalinger om forsamlinger.


Alle julelysene bliver tændt individuelt, når nu det passer ejeren af det enkelte hus, så vi undgår at samle en masse mennesker på samme tid.


- Det betyder ikke, at der ikke kommer lys på husene. Alle julelysene bliver tændt individuelt, når nu det passer ejeren af det enkelte hus, så vi undgår at samle en masse mennesker på samme tid. Efterfølgende vil vi have tændt hver dag fra klokken16.15 til cirka kl. 22.00, oplyser husejerne, og dropper altså den normale fælles juletænding.

- Vores sædvanlige juleønske er, at trafikken på vejen i relation til julelyset. Vi beder alle respektere at Angolavej er en lukket vej, og lad os forbeholde trafik til og fra vejen til beboerne. Der skal ikke meget til for at der opstår kaos, når der pludselig kommer et hav af biler udefra. Vores juleønske er derfor til alle, at såfremt i kommer i bil, så parker på Vestamager Centerets parkeringsplads.

Normalt kan folk komme ud og se lamperne blive tændt den sidste fredag i november, men i år er der altså mulighed for at se nogle husejere blive hurtigere på aftrækkeren.

Traditionen med julelys på Angolavej startede for 12 år siden med en enkelt kæde med juelys. Nu er der cirka 30.000-50.000 lys.

Glædelig jul fra Angolavej. Arkivfoto: Michael Paldan.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce