Annonce
Byudvikling

Fire boligselskaber skal opføre almene boliger i Vejlands Kvarter

Indgangsportalen til Vejlands Kvarter. Illustration: Henning Larsen Achitects.
Annonce

Den nye Fælledby, Vejlands Kvarter, får hele fire boligselskaber i spidsen for godt 500 almene boliger. De fire selskaber er fsb, Bo-Vita, KAB og DFB/Domea.dk, skriver fagbladet Boligen.

Bydelen deles op i tre ’landsbyer’ med eget gadekær efter en masterplan udført af et team anført af Henning Larsen Architects.

- Det er en fantastisk mulighed, fsb har fået. Ikke nok med at vi skal bidrage til den blandede by med almene familieboliger og vores store erfaring med fællesskaber. Vi går også et skridt videre og træder ind i en form for pionerarbejde, hvor natur og bæredygtighed har en altdominerende rolle, udtaler fra Pia Nielsen, direktør i fsb.

Når Vejlands Kvarter er fuldt udbygget ventes det at rumme cirka 2.000 boliger, hvoraf godt 500 skal være almene boliger.

Projektselskabet stiller krav om, at de almene boliger overvejende skal opføres som træbyggeri.

Byggeriet af de almene boliger vil ske etapevis. Nabolag C med familieboliger ventes at kunne påbegyndes i løbet af 2021. Dernæst følger plejeboliger og storbylandsby omkring 2022, og de resterende familieboliger i nabolag B i løbet af 2024.

Tidsplanen er det tidligst forventede scenarie, og afventer godkendt lokalplan for området.

Efter planen vil boligerne blive bygget over de næste seks til 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Politiskud affyret på Saltværksvej

JUL

Julemanden fra Tårnby: Jeg er arbejdsløs

JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

Annonce