Annonce
Amager

Firmajulegaven der skaber jobs

Rune Sandholt fra Amager står bag den samfundsansvarlige firmajulegave 'Afrikakurven', hvor blandt andet kaffebønnerne i kurven er leveret af kvindelige småbønder i Kenya, der er sikret flere penge mellem hænderne og faglig udvikling. Derudover får deres børn betalt skolegang, så de kan få en fremtid med muligheder. Foto: Privatfoto.

Omkring 3.000 medarbejdere får i år en særlig julegave fra deres arbejdsgivere. De får nemlig ’Afrikakurven’, hvor kurv, kaffe, vin og chokolade skaber arbejde til udsatte mennesker i Ghana, Kenya, Etiopien og Sydafrika. Bag gaven står amagerkaneren Rune Sandholt.

Det er ikke nok, at firmajulegaven smager godt. Den skal også gøre godt. Fem sociale iværksættere er gået sammen om ’Afrikakurven’, der har til formål at kombinere firmajulegaven med samfundsansvar.

”Vi har sammensat en gavekurv, der skaber jobs til mange udsatte mennesker i Afrika. På den måde kan virksomhederne give medarbejderne en lækker julegave og samtidig skabe udvikling i Afrika”, fortæller Rune Sandholt fra Amager, der er én af de sociale iværksættere, som står bag ’Afrikakurven’.

Selve kurven er for eksempel lavet af kvinder i Ghana, så de er sikret et job og en indtægt. Kaffebønnerne i kurven er leveret af kvindelige småbønder i Kenya, der er sikret en ordentlig løn og faglig udvikling. Kaffebønnerne er desuden pakket ind i farverige stofposer lavet af kvinder i Nairobis slum. Det giver dem en tiltrængt indtægt, så de kan skaffe mad og rent vand til deres børn.

’Afrikakurven’ blev lanceret sidste år, hvor omkring 2.000 medarbejdere fik gaven til jul. I år skal ’Afrikakurven’ deles ud til omkring 3.000 medarbejdere, og Rune Sandholt forudser, at interessen for gavekonceptet vil vokse yderligere de næste år.

Niras, Zibra, Ingram, Aalborg Kommunes Miljø- og Energiforvaltningen og Aalborg Vand- og Energikoncern er nogle af de virksomheder, der har valgt at give medarbejderne ’Afrikakurven’ i år. /jep-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce