Annonce
POLITI

Håndværkerbande på spil: Truer sig til kontant afregning

Husejere på villaveje i Kastrup-Tårnby skal være agtpågivende i denne tid. En engelsktalende håndværkerbande kører rundt og tilbyder flisebelægning og truer sig til kontant afregning. Foto: Jan Jeppesen.
Flere borgere i Kastrup-området er blevet kontakt af engelsktalende håndværkere, der tilbyder at lave indkørsler til en billig pris. Når arbejdet er færdigt er indkørslen smadret og husejeren bliver truet til at betale kontant og for at få udbedret skaderne.
Annonce

En Kastrup-borger kunne ikke stå for fristelsen, da nogle engelsktalende håndværkere og deres østeuropæiske arbejdere kom med et billigt tilbud om at lave indkørslen til rækkehuset.  Borgeren insisterede på at få en regning, men uden held. Dagens arbejde skulle afregnes i kontanter, lød beskeden fra håndværkerne efter arbejdet.

Dagens arbejde var ødelæggelser og et nyt tilbud om at få udbedret skaderne, men til priser på et helt andet højt niveau.

Nu var borgeren fanget i et skruestrik; ulykkelig og fortvivlet over ødelæggelserne i indkørslen samt truslerne om at skulle betale for at få det fikset.

Hele sagen startede ti dage forinden, hvor en engelsktalende håndværker ringede på døren til rækkehuset. Håndværkeren forklarede, at han havde et overskud af materialer fra et tidligere byggeri og derfor kunne tilbyde en rigtig god pris. Borgeren sagde ja tak og gik ud fra, at der ville komme et skriftligt tilbud fra firmaet. Det gjorde der ikke. For et kvarter senere gik tre mand i gang med at fjerne fliser og smide dem i haven.

Nu er hele forhaven ødelagt og betalingen for både arbejdet og de efterfølgende trusler beløber sig til 115.000 kroner.

Annonce

Kører rundt i lejebil

Amager Bladet har kendskab til flere borgere i Kastrup-området, der har observeret de engelsktalende håndværkere.

Den 22. august bliver de observeret af en kvinde:

- De har lige været i Agerbo og kørte videre ud ad Kongelundsvej, skriver hun i et Facebook-opslag.

Den 29. august gør en anden borger opmærksom på, at 'der kører irske håndværkere i Kastrup for tiden i en AVIS-lejebil på danske nummerplader.

- De tilbyder at spule indkørslen og give en speciel behandling bagefter. De taler ikke dansk. Pas på, det hele er snyd. De tager penge up front for at købe de specielle kemikalier, men vender aldrig tilbage, skriver borgeren.

En borger fortæller, at der har været besøg, ikke af østeuropæere, men af irske mænd, der var meget agressive, fordi der blev sagt nej tak.


Vi ser med alvor på kriminalitet, hvor borgere bliver snydt og truet til at betale penge. Vi har tidligere haft en håndfuld lignende sager og derfor har vi gentagne gange advaret om den her slags tilbud.


Annonce

Alvorlig kriminalitet

Hos Københavns Politi tager man denne type for kriminalitet 'meget alvorligt', oplyser vicepolitinspektør og leder af afdeling for økonomisk kriminalitet, Peter Reisz,

- Vi ser med alvor på kriminalitet, hvor borgere bliver snydt og truet til at betale penge. Vi har tidligere haft en håndfuld lignende sager og derfor har vi gentagne gange advaret om den her slags tilbud. Det vil jeg gerne benytte lejligheden til at gøre igen: Hvis man bliver opsøgt på sin bopæl af en, som tilbyder at reparere noget ved boligen til en rigtig god pris, bør ens alarmklokker ringe, og man bør kontakte politiet,' siger vicepolitiinspektøren.

Er man som borger blevet opsøgt af håndværkere, som er kommet med et tilsvarende tilbud og man føler sig utryg er man også altid velkommen til at kontakte sin lokale betjent for at få et godt råd. Det direkte nummer findes på hjemmesiden www.dinbetjent.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JUL

God weekend og tak for kaffe og brunkager

KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

BYLIV

Så er der døgnåbent på genbrugspladsen

KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Annonce