Annonce
Amager

Her skal nyt plejecenter og oldekolle placeres

Sundparkens haveanlæg Karolinelunden i det nordøstlige hjørne af det indtegnede lokalplanområde må lade livet - her skal plejecentret bygges i følge lokalplanforslaget. Seniorbofællesskabet skal bygges lige nord for Sundparkens østligste karré, ud til Strandlodsvej. Sundparkens nyttehaver nederst til højre i feltet røres der ikke ved. - Foto: Kortforsyningen

BOLIGER TIL ÆLDRE. Sundbyøster er kommet et skridt nærmere sit eget plejecenter og et seniorbofællesskab i Sundparken. Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune godkendte 26. august lokalplanforslaget for byggeriet.

SUNDBYØSTER: Sundbyøster har i dag ikke sit eget plejecenter, men realiseringen af 80 plejeboliger i et nyt plejecenter samt et seniorbofællesskab bestående af 22 boliger - alt sammen placeret i boligkvarteret Sundparken - nærmer sig langsomt.

Teknik- og miljøudvalget godkendte og anbefalede 26. august lokalplanforslaget for byggeriet for Økonomiudvalg og Borgerrepræsentationen.

Plejecentret får et etageareal på cirka 7.200 kvadratmeter og placeres i følge lokalplanforslaget på hjørnet af Lergravsvej og Strandlodsvej. Sundparkens haveanlæg, Karolinelunden, bliver nødt til at lade livet.

Annonce

Seniorbofællesskabet med et etageareal på knap 2.000 kvadratmeter skal ligge lige nord for Sundparkens østligste karré i et grønt areal ud til Strandlodsvej.

Plejecenter 22 meter højt

De eksisterende bygninger i Sundparken er i lokalplanforslaget udpeget som bevaringsværdige.

Det betyder, at det nye byggeri og ombygninger skal udføres, så kvalitet og helhedspræg bevares. Så plejecentret udføres i røde teglsten med sadeltag og forskydninger i gavlene.

Plejecentret skal følge højden på de omkringliggende karrébygninger, nemlig 22 meter. Bofællesskabet får derimod samme højde som det øvrige Sundparken, nemlig 16 meter, og kan udføres i røde teglsten, skærmtegl eller i træ.

Bygherre ønsker i øvrigt at opføre alle de nye boliger som alment byggeri, selv om der ikke stilles krav om, at seniorbofællesskaberne skal have mindst 25 procent almene boliger. Byggerier med etageareal under 3.000 er nemlig undtaget denne regel.

Der skal fældes ialt 23 træer for at gøre plads til byggeriet. Til gengæld kræver lokalplanforslaget, at der i stedet plantes 58 nye træer.

Annonce

Otte uger i høring

Der skal etableres 28 parkeringspladser ved plejecentret samt langs de interne veje, lige som der etableres 96 cykelparkeringspladser.

Når Borgerrepræsentationen har godkendt lokalplanforslaget, skal det otte uger i høring. Det forventes, at planforslaget, efter høringen, er klar til endelig godkendelse i Borgerrepræsentationen i starten af 2020.

Liberal Alliance stemte i øvrigt som eneste parti imod lokalplanforslaget og fik ført til protokol, at partiet ønsker at bevare det grønne område, herunder Karolinehaven.

Annonce
Alarm112

Politi: Intet kriminelt blev begået i sag om forsvunden 13-årig

Annonce
Alarm112

Offer er stabil efter knivstikkeri på Christiania

Annonce
Alarm112

Flere er tilbageholdt af politiet efter knivoverfald i Tårnby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Voldsom sort røg: Fem både brændt i Kastrup Lystbådehavn

Alarm112

20-årig fundet bevidstløs på Metrostation: Døde af sygdom

Alarm112

13-årig pige fra København fundet i god behold

Alarm112

Flere hypoteser efterforskes i sag om forsvundet 13-årig

Alarm112

Bror til forsvundet 13-årig: Nogen må have taget hende

Alarm112

Politiet er uden gennembrud i søgen efter teenagepige

Annonce