Annonce
Amager

Her skal nyt plejecenter og oldekolle placeres

Sundparkens haveanlæg Karolinelunden i det nordøstlige hjørne af det indtegnede lokalplanområde må lade livet - her skal plejecentret bygges i følge lokalplanforslaget. Seniorbofællesskabet skal bygges lige nord for Sundparkens østligste karré, ud til Strandlodsvej. Sundparkens nyttehaver nederst til højre i feltet røres der ikke ved. - Foto: Kortforsyningen

BOLIGER TIL ÆLDRE. Sundbyøster er kommet et skridt nærmere sit eget plejecenter og et seniorbofællesskab i Sundparken. Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune godkendte 26. august lokalplanforslaget for byggeriet.

SUNDBYØSTER: Sundbyøster har i dag ikke sit eget plejecenter, men realiseringen af 80 plejeboliger i et nyt plejecenter samt et seniorbofællesskab bestående af 22 boliger - alt sammen placeret i boligkvarteret Sundparken - nærmer sig langsomt.

Teknik- og miljøudvalget godkendte og anbefalede 26. august lokalplanforslaget for byggeriet for Økonomiudvalg og Borgerrepræsentationen.

Plejecentret får et etageareal på cirka 7.200 kvadratmeter og placeres i følge lokalplanforslaget på hjørnet af Lergravsvej og Strandlodsvej. Sundparkens haveanlæg, Karolinelunden, bliver nødt til at lade livet.

Annonce

Seniorbofællesskabet med et etageareal på knap 2.000 kvadratmeter skal ligge lige nord for Sundparkens østligste karré i et grønt areal ud til Strandlodsvej.

Plejecenter 22 meter højt

De eksisterende bygninger i Sundparken er i lokalplanforslaget udpeget som bevaringsværdige.

Det betyder, at det nye byggeri og ombygninger skal udføres, så kvalitet og helhedspræg bevares. Så plejecentret udføres i røde teglsten med sadeltag og forskydninger i gavlene.

Plejecentret skal følge højden på de omkringliggende karrébygninger, nemlig 22 meter. Bofællesskabet får derimod samme højde som det øvrige Sundparken, nemlig 16 meter, og kan udføres i røde teglsten, skærmtegl eller i træ.

Bygherre ønsker i øvrigt at opføre alle de nye boliger som alment byggeri, selv om der ikke stilles krav om, at seniorbofællesskaberne skal have mindst 25 procent almene boliger. Byggerier med etageareal under 3.000 er nemlig undtaget denne regel.

Der skal fældes ialt 23 træer for at gøre plads til byggeriet. Til gengæld kræver lokalplanforslaget, at der i stedet plantes 58 nye træer.

Annonce

Otte uger i høring

Der skal etableres 28 parkeringspladser ved plejecentret samt langs de interne veje, lige som der etableres 96 cykelparkeringspladser.

Når Borgerrepræsentationen har godkendt lokalplanforslaget, skal det otte uger i høring. Det forventes, at planforslaget, efter høringen, er klar til endelig godkendelse i Borgerrepræsentationen i starten af 2020.

Liberal Alliance stemte i øvrigt som eneste parti imod lokalplanforslaget og fik ført til protokol, at partiet ønsker at bevare det grønne område, herunder Karolinehaven.

Annonce
Annonce
Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Annonce
Annonce
Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Annonce
Forsiden netop nu
Oplevelser og kultur

Store festivaler fejrer fuld genåbning med koncertdag i september

Alarm112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Alarm112

To tog kørte sammen: Ingen InterCity-tog til Københavns Lufthavn

Alarm112

57-årig bankmand taget med vanvidsfart i demobil: Leasing-firma kæmper for at få beslaglagt Volvo tilbage

Alarm112

To mænd sigtes for kidnapning: Ville torturere offer

Alarm112

Fire mænd er fængslet efter knivstikkerier i København

Alarm112

Tre personer stukket med kniv under slagsmål: To af dem er sigtet for drabsforsøg

Alarm112

Tre personer sigtes for at efterlade hårdt kvæstet 19-årig cyklist efter påkørsel

Alarm112

Ung kvinde blev ramt af flugtbilist og er i kritisk tilstand

Alarm112

25-årig indlagt med hovedtraume efter sammenstød med cyklist

Oplevelser og kultur

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022

Annonce