Annonce
Lynetteholm

Infomøde skal afklare sagen: Der kommer ikke flere lastbiler til København

Diverse materialer fra Kystlandskabsrapporten. Copyright for visualiseringer: COWI, Arkitema, Tredje Natur
Annonce

Nu inviterer By & Havn til tre digitale informationsmøder som følge af den offentlige høring vedrørende miljøkonsekvensrapporten for Lynetteholm. For opførelsen af den kunstige halvø Lynetteholm har medført heftig diskussion og bekymring for den øgede belastning, de mange lastbiler, der transporterer jord, kommer til at forårsage.

For den 2,8 kvadratmeter store halvø laver desværre ikke sig selv. Halvøen, der skal bestå af 80 millioner tons jord, er afhængig af de mange lastbiler, der skal køre i pendulfart gennem København. Indtil nu har slutdestinationen været et jorddepot på Nordhavn, men det ændrer sig, når slutdestinationen fra 2023 bliver Lynetteholm.

Det kommer til at betyde, at der ikke kommer nogen reel øget lastbiltrafik, men at den samme mængde lastbiltrafik vil flyttes fra Nordhavn til Amager. Derved vil Østerbro og Nordhavn få mindre trafik, imens Nordøstamager vil få mere trafik. Men direktør for By & Havn, Anne Skovbo, forstår godt, at det som borger kan være en indviklet- og tidsomfattende sag, at sætte sig ind i:

- Miljøkonsekvensrapporten er ganske omfattende, og det tager noget tid at tygge sig igennem de 684 sider og dertil kommer baggrundsrapporterne. Vi vil gerne vil gøre det nemmere for københavnerne og andre aktører at få indblik i de konsekvenser, der er ved at etablere Lynetteholm – gode som dårlige. Derfor inviterer vi til tre digitale informationsmøder på den anden side af jul, så man kan få indblik i rapporten og få afklaret sine spørgsmål, inden man eventuelt afgiver et høringssvar til styrelsen, siger Anne Skovbo.

Hvor og hvornår: De tre digitale informationsmøder er indelt i temaerne: Sejladsforhold, jordtransport samt klimasikring, natur og miljø. Alle møderne bliver live-streamet og kan findes på By & Havns Facebookside 5. januar, hvor alle københavnere bliver budt velkommen.

Program: 16-17.30 - Sejladsforhold, 18-19.30 - Klimasikring, natur og miljø og 20-21.30 - Jordtransport.

De tre digitale informationsmøder er en del af den offentlige høring for miljøkonsekvensrapporten for Lynetteholmen. Forinden har By og Havn arrengeret følgegruppemøder, workshops, borgermøde og en første høring i samme anledning.

Annonce
Annonce
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

De københavnske familier betaler

Annonce