Annonce
Amager

Kåring: Vi har spurgt tre fodboldeksperter - her er 1. divisions flotteste trøje

De 12 1. divisionstrøjer. Tre dommere har bedømt dem og givet dem karakter på en skala fra 1 til 10. Foto: Lars Johannessen
Vi er vilde med fodboldtrøjer. Derfor har vi sat os for at kåre 1. divisions flotteste hjemmetrøje. Avisen skal selvfølgelig ikke udpege trøjen selv, og derfor har vi allieret os med tre fodboldeksperter fra hvert deres felt. Se alle 12 trøjer og bedømmelserne her.

FODBOLDMODE: Med de 12 hjemmebanetrøjer fra 1. divisionsklubberne i sportstasken fik vi tre udvalgte dommere til at bedømme "kludene" på en skala fra 1 til 10 - mellem forfærdelig og fantastisk.

Dommer 1

Helle Smidstrup er vært på TV 3 Sport, hvor hun præsenterer internationalt fodbold og blandt anden bestyrer programmet ”Verdens Bedste Liga”. Hun er uddannet journalist fra Roskilde Universitet.

Annonce

- Jeg elsker fodboldtrøjer. For mig skal en fodboldtrøje være elegant, og den skal have et godt æstetisk udtryk. De deler ofte vandene, og dem, som for nogle er fantastiske, mener andre er hæslige, og der findes ikke én sandhed. Hvis jeg skal fremhæve trøjer, der rammer noget hos mig, så er det Italiens landsholdstrøje, og Fiorentinas klassiske lilla dragt. Min datter hedder Viola, og så behøver jeg vel ikke siger mere. Skal jeg pege på en trøje, som i øjeblikket får mig til at løfte øjenbrynene, så er det FC Barcelonas lyserøde tredjetrøje. Den er mega fed.

Dommer 2

Lars Jacobsen er mangeårig landsholdsspiller, han har været udlandsprofessionel i Premier League, Bundesligaen og i den bedste franske række, ligesom han har spillet Superliga i OB og FC København. I dag er han ekspert på Superliga, landsholdsfodbold og Europa League på Discoverys kanaler.

- For mig er det vigtigste helt sikkert kvaliteten og pasformen. Der er ikke noget værre end at løbe rundt i en slatten klud, som sidder forkert og ikke transporterer sveden rigtigt. Jeg hader oversize-trøjer, for det skal føles let og lækkert at tage på. Det er sådan, spillere har det. Og så gider man jo ikke rende rundt i en ekstremt grim trøje og ligne en klovn. Jeg har generelt været heldig i de klubber, jeg har spillet. Også i Danmark med FC København og OB, som begge har pæne trøjer.

Dommer 3

Mikkel Joakim Sass er chef for Unisports samarbejde med klubber - store som små. I Superligaen er det blandt andre FC Nordsjælland og Lyngby. Unisport er en af Europas største spillere på markedet for salg af fodboldtrøjer, og Mikkel Joakim Sass har efterhånden været med til at designe og udvælge et stort antal af de populære klude.

- Fodboldtrøjer skal udstråle identitet, som passer til den klub, den repræsenterer. Det gælder selvfølgelig hovedsageligt hjemmebanetrøjerne, der meget gerne skal vise noget genkendeligt. Det nytter ikke, at ændre hele fundamentet for trøjen

Ingen af de tre dommere har tilhørsforhold til en eller flere af de 12 klubber i Danmarks næstbedste række, og de har bedømt trøjerne hver for sig, og de har ikke talt sammen om resultatet.

12 Skive IK - karaktersnit: 2,3

Mikkel: 2. Virkelig grim i farverne. Ingen af sponsortrykkene passer i farverne til trøjens blå og gule striber, som i øvrigt ikke er ret gode. Det er en kedelig basisvare for Nike, der ikke gør noget som helst godt. Den er godt nok ikke heldig.

Helle: 4. - Det er jo nogle helt vilde farver, der er sat sammen. Det ligner noget, man har fundet efter 30 år på loftet, men det kan jeg på en eller anden måde godt lide. Meget retro. Den er faktisk så grim, at den gør et eller andet godt. Jeg kan bedre lide den end HB Køges.

Lars: 1. – Altså det er jo en virkelig grim trøje. Blå og gul har det svært, og så bliver der blandet grøn i lige pludselig. Det ligner en trøje fra Fynsserien. Virkelig grim.

11 Hobro - karaktersnit: 5

Mikkel: 8. Den synes jeg faktisk er ret fed. Den gule farve skriger, men den gør det på en meget fed måde. Det skæmmer, at der er to sponsorer, som tilmed ikke er i samme farve. Men bortset fra det, så er den virkelig god. Det er også en lækker kvalitet.

Helle: 5. Gult duer bare ikke for mig. Jeg kan godt se, at kvaliteten er god, og der er tænkt over tingene, men gult og sort og lidt mørkeblå med flere sponsorer på maven … det virker ikke ret godt, selvom der faktisk er nogle relativt elegante detaljer ved kraven og den slags.

Lars: 2. – Det fungerer ikke med en gul trøje på den måde. Det er selvfølgelig subjektivt, men jeg kan ikke lide farven, og det hjælper ikke, at der er to sponsorer på maven. Kraven er fed, men mere er der ikke i den.

9 FC Fredericia - karaktersnit: 5,3

Mikkel: 4. Logoet springer i øjnene. Det er lavet alt for stort. Derudover er trøjen lidt kedelig. Synergien mellem sponsor, farver og logo er egentlig okay, men det ser billigt ud, og Hummel-vinklerne passer ikke ret godt til trøjen udtryk. Det ligner en trøje, der kunne deles ud ved en børne-fodboldskole.

Helle: 7. Her er der klart tænkt over tingene. Jeg kan godt lide, at det sorte i logoet spiller sammen med Hummel-vimplerne på skulderen. Den bliver måske lidt anonym i det samlede indtryk, selvom et meget store logo prøver at gøre noget lidt andet. Det er en godkendt trøje.

Lars: 5. – Den er okay, men ikke mere. Det sorte og grå vimpelmønster forstyrrer billedet. Det havde været federe med hvide vimpler på rødt. Den er lidt gammeldags i sit udtryk, og det er ikke på den gode måde.

9 Vendsyssel FF - karaktersnit: 5,3

Mikkel: 7. - Her er der brugt sublimation (farvning af tekstil) for at skabe trøjens udtryk, og gør du det, kan du få lige, hvad du ønsker. Det er lykkedes nogenlunde til den kedelige side. Vendsyssels flag i nederste hjørne kan jeg ret godt lide. Det giver den et tilhørsforhold.

Helle: 4. - Den er virkelig ikke god. Der er ikke meget, som hænger sammen, selvom jeg godt kan lide Vendsyssel-flaget nede i hjørnet. Det ligner en træningstrøje, og jeg synes ikke helt, at trøjen står mål med deres ambitioner deroppe.

Lars: 5. – Det er meget fedt med Vendsyssels flag, men ellers spiller tingene ikke ret godt sammen. Den er sådan set lækker nok i stoffet og sikker fin nok at spille i, men pæn er den ikke.

7 Hvidovre - karaktersnit: 5,7

Mikkel: 5. Jeg forstår simpelthen ikke, at Uhlsport har to hold i Danmarks øverste rækker, og så giver de begge klubber den samme trøje. Den minder sjovt nok om Silkeborgs trøje. Sponsoren og byvåbnets skæve placering trækker en tand ned.

Helle: 7. Det er jo den samme trøje som Silkeborgs. Det er bare en grimmere reklame. Farven er pæn, men også til en lidt kedelig side, og når der så kommer sådan en reklame på, der slet ikke arbejder med farvespillet, trækker det ned.

Lars: 5. Den er jo magen til Silkeborgs. Det er lidt underligt, men det ændrer jo ikke på, at trøjen som sådan er okay, men det trækker klart ned med den sponsor i alle mulige farver. Det duer ikke.

7 HB Køge - karaktersnit: 5,7

Mikkel: 8. Logoet er vævet, og det er ret fedt. Jeg kan faktisk også godt lide trøjens udtryk i forhold til brugen af de sorte og blå farver. Der er gode detaljer med kraven, og generelt har Capelli lavet en trøje, som snakker fint sammen bortset fra NTG-reklamen, der stikker for meget ud.

Helle: 3. Trøjen vil at for meget på en gang, og så bliver det hele rodet. Den er ikke særlig flot, synes jeg. Blåt og sort er fint, men så kommer der alle mulige andre farver i sponsor og ærmer, og derfra går det galt. Knappen i kraven gør den lidt unik, men overordnet prøver trøjen at være noget, den ikke er. En cykeltrøje måske.

Lars: 6. – Jeg kender ikke det der Capelli, men kvaliteten virker fin, og farverne er gode. Sponsoren er til gengæld ikke god, fordi den får det til at rode med helt andre farver, og prikkerne er for utraditionelle til mig. Ellers er den okay, og jeg kan godt lide detaljen med knap i kraven.

5 Kolding IF - karaktersnit: 6,7

Mikkel: 8. Det er en rigtig god fodboldtrøje, med mange spil i, som fungerer rigtig godt. Jeg kan godt lide klublogoet, og det er også lavet flot på den her trøje. Det er en god gedigen Hummel-trøje, som vil og kan mange ting, men der er lige lovlig meget farveforvirring i trøjen.

Helle: 5. Den er jeg ikke så tosset med. Den vil for meget, og kan ikke rigtig leve op til det. Der er to forskellige blå, der er hvid, og så er sponsoren sort. Det er noget rod, og den er lidt kedelig, selvom det egentlig er en okay Hummel-trøje.

Lars: 7. Den er meget fed. Der er tænkt over de fleste detaljer, men de kunne godt have sat sponsoren i samme farvespil som resten af trøjen. Jeg synes, kraven er rigtig fed

5 Silkeborg IF - karaktersnit: 6,7

Mikkel: 6. Den er i okay kvalitet, og den er sådan set pæn nok, men til den kedelige side. Jeg forstår ikke ideen med to reklamer for det samme firma på fronten. Det bliver bare rodet. Den er enkel, og man kan som fan sagtens gå med den. Skørt at det er den samme trøje som Hvidovres.

Helle: 8. Den synes jeg er pæn. Jeg kan godt lide farven, og der er en masse stolthed over byen og området i deres logo. Den kan nogle ting, men der er også skønhedsfejl. Det er for eksempel lidt underligt med to Mascot-reklamer. Det er en let genkendelig Silkeborg-trøje.

Lars: 6. Jeg kan egentlig godt lide farven, og logoet er også meget fedt. Det stof, den er lavet i, tror jeg også er meget godt at spille i, så den fungerer fint nok. Ikke optimalt med to af den samme sponsor på forsiden.

3 Esbjerg fB - karaktersnit: 7,3

Mikkel: 8. Det er en klassik Esbjerg-trøje med en masse genkendelse i en traditionsklub, der også viser sig i et rigtig fedt logo. Det er en klassisk og pæn trøje, som gør arbejdet fint, men uden at imponere. Jeg kan godt lide, at det er en lokal virksomhed på maven, men det havde været fedt, hvis man var enedes med Viking om at integrere reklamen bedre i formen og farverne.

Helle: 8. Det er en rigtig fodboldtrøje, der fuldstændig signalerer Esbjerg. Ved ikke helt med Viking-reklamen, for jeg ved godt, at det er nødvendigt at have en sponsor, men den kunne godt integreres flottere. Det er ikke topkarakter, for det er lidt en lillebror til striberne fra Odense, men det er en fin Esbjerg-trøje.

Lars: 6. Logoet er fint, og overordnet er det en fin nok trøje. Den minder jo om OB’s, men den har ikke helt den samme klasse, synes jeg. Det er nok også fordi sponsoren bare er en stor påklistret klat. Det ser ikke så fedt ud. Den gør, hvad den skal og ikke mere.

3. Viborg - karaktersnit: 7,3

Mikkel: 9. Den er pæn. Det er tydeligt, at der er tænkt over tingene. Bortset fra Skiltecentrets reklame, så passer sponsorerne, logoet og designet godt sammen. Det er fedt med skyggerne i en generelt simpel men lækker Nike-trøje. Jeg kan også godt lide broen i kraven.

Helle: 8. Klart en trøje med både stolthed, tradition og klasse over sig. Jeg er vild med skyggerne i det grønne stof, det er et flot logo, og der er tænkt over sammenspillet gennem detaljerne. Det er en flot fodboldtrøje, som på så mange måder udstråler ’Viborg’.

Lars: 5. Jeg har altid haft et problem med Viborgs trøje, for jeg er rød-grøn farveblind, og det har givet noget bøvl engang imellem. Den er enkel, men farven er ikke god til en fodboldtrøje.

2 Fremad Amager - karaktersnit: 8

Mikkel: 9. Den kan stort set alt det, en fodboldtrøje skal kunne. Den er klassik, den er harmonisk, og der er tænkt grundigt over trøjens udtryk. Jeg synes, det er lidt ærgerligt, at Adidas bare sender en stangvare af den slags, de sender ud til alle mulige ungdomshold. Der kunne godt have været en Fremad Amager-detalje med hvide ærmer, som jeg ved, at fansene ønsker.

Helle: 8. Klassisk fodboldtrøje på en måde, som jeg ret godt kan lide. Det er en flot farve og Adidas-striberne sidder, som man kender dem. Sponsoren med ”Øens Erhvervsnetværk” er meget lokal og ikke for smart. Det er en meget Fremad Amar'sk trøje.

Lars: 7. Den skal have kredit for at være så klassisk Fremad Amager. Blåt og hvidt taler godt sammen, og den holdes simpel. Jeg ved ikke, hvor fed den er at spille i, men den er fin.

1 FC Helsingør - karaktersnit: 9

1. divisions flotteste trøje ifølge alle tre dommere.

Helle Smidstrup: 9

En ret vild trøje. Farverne er sarte, men jeg kan virkelig godt lide den. Mere og mere faktisk, jo mere jeg kigger på den. Der er tænkt over detaljerne mellem det hele, og det gør det til en lækker trøje. Den er lidt fersk i farverne, og den kræver nok 14 dage i solen, for at den kommer helt til sin ret. Den flotteste trøje i 1. division

Lars Jacobsen: 8

Det er en let og dejlig trøje, som Craft har lavet. Den må spillerne være glade for, og jeg tænker da også, at fansene er godt tilfredse. Farverne er flotte, og sponsoren spiller sammen med logoet. Jeg ville gerne have et broderet logo, men ellers er den rigtig god.

Mikkel Joakim Sass: 10

Her passer det hele sammen. Farverne blå og hvid er lige i øjet, og her er striberne utraditionelt vendt vandret. Det sorte logo, kan jeg faktisk godt lide, og det er passet sammen med sponsoren. Nu kender jeg ikke C Rail Safety, men her er eksemplet på, at en sponsor går med i arbejdet for at få den perfekte trøje. Det er lykkes her, og FCH’s fans må være stolte af den.

Annonce

Mest læste

Annonce
Alarm112

Bygherre kærer beslutning om byggestop på Amager Fælled

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Indland

Amager Fælleds Venner indsamler millioner til byggestop

Annonce
Forsiden netop nu
Alarm112

Bygherre overvejer næste skridt efter nederlag om Amager Fælled

Alarm112

Byggeri på Amager Fælled stoppes - hvis venner skaffer to millioner

Mest læste

Alarm112

Landsret stadfæster: Skal ikke betale coronabøder

Seneste nyt

Retssag

Anklager kræver bøder for brud på opholdsforbud betalt

Alarm112

Øresundsbroen var spærret efter uheld

Indland

Borgmester vil gå byggeri på Amager Fælled efter i sømmene

Alarm112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

Annonce