Annonce
Trafik

Kæmpestort rør med kabler bugseres gennem havnen

Røret blev transporteret fra Selinevej på Amager gennem Københavns Havn og videre til H.C. Ørstedsværket, hvor det blev trukket i land tidligt onsdag morgen. Herfra blev det ført op langs Vasbygade og frem til borehullet ved Gamle Vasbygade 50. Sejlruten for bugsering af rørene gennem Københavns Havn og videre til H.C. Ørstedsværket er markeret på kortet.
Et én kilometer langt kablerør blev natten til onsdag morgen bugseret gennem Københavns Havn - i slæbebåd fra Selinevej til H.C. Ørestadsværket. Via en tunnel 17 meter under jorden skulle røret trækkes til Gamle Vasbygade, hvor byggeriet af den første af i alt seks fordelingsstationer netop er i gået i gang, så der kan komme strøm til fremtidens el-tog.

Seks fordelingsstationer skal sætte strøm til fremtidens el-tog. Og i nat, onsdag 25. november, kunne Banedanmark bugsere et én kilometer langt føringsrør gennem Københavns Havn. Røret skal føre kabler fra H.C. Ørstedsværket til fordelingsstationerne, som skal sikre, at der er strøm nok til de nye el-tog.

Røret blev i sin fulde længde fragtet med slæbebåd fra Selinevej på Amager til H.C. Ørstedsværket.

Via en tunnel 17 meter under jorden skulle røret trækkes til Gamle Vasbygade 50, hvor byggeriet af den første fordelingsstation netop er gået i gang. Herefter vil røret få indlagt et forsyningskabel på 132kV, som skal forsyne den nye fordelingsstation med strøm.

Annonce

Usædvanligt

- Vi har gang i rigtig mange store og vigtige investeringer for at fremtidssikre vores jernbane, og vi har for nylig sendt det første nye ellokomotiv på skinnerne. Det er et vigtigt skridt på vejen mod den grønne omstilling af den kollektive transport, at togene på fremtidens jernbane kører på strøm, og derfor skal vi selvfølgelig også gøre klar til, at alle de nye el-tog kan forsynes med strøm lige så snart, de er klar til afgang fra stationerne, siger transportminister Benny Engelbrecht (S) i en pressemeddelelse.


Det er et vigtigt skridt på vejen mod den grønne omstilling af den kollektive transport, at togene på fremtidens jernbane kører på strøm, og derfor skal vi selvfølgelig også gøre klar til, at alle de nye el-tog kan forsynes med strøm.

Benny Engelbrecht (S), transportminister


At kablet blev bugseret i sin fulde længde, er ganske usædvanligt. Det skyldes, at kablet ikke kan svejses efter at være blevet trukket gennem Københavns Havn. Derfor har det været nødvendigt at transportere kablet i sin fulde længde inden svejsning.

Selve bugseringen gennem Københavns Havn fandt sted fra tirsdag midnat og frem til klokken 07.00 onsdag morgen.

Derefter blev røret trukket op fra inderhavnen og op til H.C. Ørstedsværket.

Annonce
Annonce
Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

Annonce
Annonce
Indland

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Alarm112

Politiet skød efter bil under biljagt ved København

Alarm112

Seks granater bortsprængt på Amager tæt på Granatvej

Alarm112

Politi: Spritbilist eftersøges i sag om ulykke med såret kammerat

Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce