Annonce
Amager

Lea fik en ide: Giver restmaling til dem der ikke har råd

Lea Arentoft Moltke-Leth har taget initiativ til Paint it Forward. Foto: Hanne Bjørton
Hvem har ikke haft restmaling stående, der måtte kasseres, fordi det blev for gammelt? Lea Arentoft Moltke-Leth vil med initiativet Paint it forward indsamle og give restmaling til borgere med små penge. Lokale malermestre er begejstrede donorer.
Annonce

Hun fik ideen, efter at have set DRs reportageprogrammer 'Barndom på bistand'.

- Man fulgte nogle børn, der var vokset op hos forældre på langvarig kontanthjælp, og som flyttede tit. I programmerne så man hjem, hvor tapetet hang ned og der trængte til at blive malet, og børnene kunne ikke lide at invitere andre med hjem. Jeg ved godt, at der kan være andre gode grunde end penge til, at man ikke lige får malet. Men jeg tænkte: Jeg har maling i skuret, og det kunne de da godt få, fortæller Lea Arentoft Moltke-Leth.

Rigtig mange andre stiller sikkert også restmaling i skuret, lofts- eller kælderrummet til ingen verdens nytte. Så Lea fik ideen om at få det samlet ind og givet videre til dem, der har brug for men ikke selv råd til at købe maling.

Hun brugte et år på at udvikle ideen. Miljøpunkt Amager bakkede op og satte Lea i kontakt med andre, hun kunne drøfte den med.

- Jeg prøvede længe med opslag på Facebook at få private til at donere maling, og jeg lagde foldere ud hos farvehandlere, men jeg har ikke rigtig fået noget maling på den konto, fortæller hun.

Annonce

Dyrt at komme af med

Men da hun kom i kontakt med lokale malerfirmaer, sprang låget for alvor af malerbøtten.

- Det viste sig, at det er meget bøvlet for malere at komme af med maling, de ikke skal bruge. Faktisk koster det mere pr. liter end det gør at købe malingen. Så de var jublende lykkelige for at komme af med det, og at de samtidig kunne bidrage til lokalsamfundet. Jeg satser faktisk på, at projektet kan køre af sig selv på malernes hjælp. Faktisk er opmagasinering det største problem, siger Lea.


Det ville være superfint, hvis nogle frivillige handymen ville være med til uddelingen og også kan give gode råd om maling, og man behøver ikke være uddannet malermester

Lea Arentoft Moltke-Leth


Hun lejer sig ind hos værkstedfællesskabet TinkerTank, der holder til i kælderen under Frelsens Hærs bygning på Hørhusvej. Det er også her, at private og malere kan aflevere deres restmaling - dog kun vandbaseret maling, der ikke er blevet for gammelt.

Annonce

Brug for hvid vægmaling

Projektet er rent con amore, og Lea kører det ved siden af fuldtidsjob og familie. Derfor skal det systematiseres, hvornår værdigt trængende kan hente maling. Så Lea slår afhentningsdato og -tidspunkt op på facebooksiden facebook.com/paintitforwarddk.

- Indtil nu har der kun været en afhentningsdag, og da jeg slog den op på facebook, var der 10, der kontaktede mig. De mødte alle op og var meget glade for at modtage malingen. Der er også doneret maling til kunstnerprojekter og sommercamps for børn, fortæller Lea.

Paint it Forwards logo - malet i friske farver. Foto: Hanne Bjørton

Hun opfordrer til, at man både afleverer hvid og farvet maling - også små sjatter, for det kan blandes med større rester til en stor portion.

- 80 procent af det vi modtager er farvet maling, men vi mangler hvid vægmaling, for det er der stor efterspørgsel efter. Til gengæld har vi rigtig meget grå maling, hvis nogen skulle have brug for det, siger Lea.

Annonce

Gerne flere frivillige

Lea vil gerne sikre sig, at hendes projekt ikke er i karambolage med konkurrencelovgivning, og det er hun ved at undersøge hos Danmarks Farve- og Limindustri, der repræsenterer producenter og distributører af maling.

Der er mange gøremål i projektet, så Lea vil gerne have flere frivillige involveret.

- Ud over mig er min veninde Susanne også med. Så er der lidt løst tilknyttede, blandt andre min far, og så ville en af malerne også gerne være med. Men det ville være superfint, hvis nogle frivillige handymen ville være med til uddelingen og også kan give gode råd om maling, og man behøver ikke være uddannet malermester. De kan bare henvende sig via facebooksiden, siger Lea.

Sådan afleverer du maling

Paint it forward tager kun imod vandbaseret maling - altså alle typer vægmaling, der ikke har advarselsskiltning

Åbn først dåsen/spanden med maling og konstater, at malingen ikke er blevet for gammel (er grynet, lugter, eller har stået længere end et år). For så skal det i stedet afleveres på genbrugsstationen

Aflever malingen ved værkstedsfællesskabet TinkerTank, Hørhusvej 5 til højre i porten ved indgangen under det lyserøde skilt med teksten Paint it forward

Hvis du har brug for maling: hold øje med annoncering af nye afhentningsdage på facebooksiden facebook.com/paintitforwarddk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

Annonce