Annonce
BUDGETAFTALE

Man har et standpunkt...: Først blev de fyret, så fortrød politikerne, og nu vender de tilbage.

Sundbyøsterhallen II. Illustration: Dorte Mandrup Arkitekter/Adam Mørk.
Først blev de fyret, så kom utrygheden og nu vender de tilbage i Sundbyøsterhallerne og hal C på Arsenalvej. I Københavns Kommunes budgetaftale for 2021 er der afsat 6,1 millioner over de kommende tre år til halinspektører i de to idrætshaller.

Bølleoptøjer og hærværk har været nogle af konsekvenserne, da Københavns Kommune for nogle år siden fyrede halinspektørerne i de københavnske idrætshaller. For et år siden vendte halinspektørerne tilbage til fire idrætshaller, og nu vender de også tilbage i Sundbyøsterhallerne på Amagerbrogade.

Det fremgår af den budgetaftale, der er indgået på Københavns Rådhus i dag.

I alt er afsat 6,1 millioner kroner i perioden til og med 2024. Der er tale om en såkaldt deleordning, idet hal C på Arsenalvej også skal have en halinspektør.

Annonce

For et år siden udtalte kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Alternativet), at flere haller i perioder har været udfordret af uro, som københavnerne ikke kan være tjent med.

Det var ellers tanken, at kommunen ville arbejde hen imod at gøre alle haller betjeningsfri. Det var en del af budgetaftalen tilbage i 2013.

Trygheden skal tilbage

Bag budgetaftalen og bevillingen til halinspektørordningen i Sundbyøsterhallen og hal C står Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, SF, Konservative, Dansk Folkeparti og partiet Fremad. Og Venstres leder, beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard hæfter sig ved, at halinspektørerne skal være med til at skabe større tryghed.

- Ordningen genindføres med servicering og tryghedsskabende arbejde for brugerne. Det er en mærkesag for os at skabe større tryghed, og børn og unge skal bestemt kunne dyrke deres idræt i fred, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Annonce

Øget belysning på Kløvermarken

Budgetaftalen indeholder også en god nyhed for idrætsforeninger på Kløvermarken. Her er der afsat midler til en renovering af faciliteter, øget belysning og vagtrundering ved idrætsanlægget i den ende, hvor vægtløfterklubben AK Thor holder til.

Der vil ske en renovering af de nuværende bygninger med særligt fokus på vægtløfterlokalerne. Derudover vil der komme flere omklædningsfaciliteter til damer og generelt bedre bade- og toiletfaciliteter.

Endelig er der afsat penge til såvel belysning på parkeringspladsen samt øget opsyn på selve anlægget.


Børn og unge skal bestemt kunne dyrke deres idræt i fred.

Annonce
Annonce
Retssag

Tiltale: 27-årig mand fra Amager voldtog fire kvinder

Annonce
Annonce
Indland

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Frustrerede sygeplejersker fortsætter protester i København

Alarm112

Politiet skød efter bil under biljagt ved København

Alarm112

Seks granater bortsprængt på Amager tæt på Granatvej

Alarm112

Politi: Spritbilist eftersøges i sag om ulykke med såret kammerat

Alarm112

Varevogn kørte galt på bro - person er i kritisk tilstand

Annonce