Annonce
MUSIK

Metalband i samarbejde med Amager Bryghus: Det er helt vildt, vi har fået vores egen øl

Mariana er brygmesteren bag bandets egen øl, der ifølge Michael Stützer smager så godt, at bandets fans godt kan glæde sig. Foto: Jan Jeppesen.
Metalbandet Artillery har spillet på alverdens store scener og inspireret Metallica, så hvad stiller man op, når koncerter bliver aflyst? Bandet udgiver nyt album 7. maj og har netop fået brygget deres egen øl i samarbejde med Amager Bryghus.

Der er god klang i lyden, når metal støder mod metal.

Lyden kunne høres hos Amager Bryghus på Kirstinehøj, hvor guitaristen Michael Stützer fra metalbandet Artillery mødte op for at følge de første gyldne dråber af bandets egen øl blive tappet ned i metaldåserne og blive visualiseret med bandets egen etikette. En etikette der også er coveret på det kommende album 'X' som udkommer 7. maj.

Med det tiende studiealbum klar til release og en video, der er optaget hos netop Amager Bryghus, er det en veloplagt Michael Stützer i selskab med bandets altmuligmand, Kim Vestergaard Nielsen, der siger skål for godt samarbejde med bryghusets to ejere, Morten Valentin Lundsbak og Jacob Storm.

Annonce

Et samarbejde, der kom i stand ved lidt af en tilfældighed. På grund af corona. For bandet måtte bruge de sidste ni måneder af 2020 på at sunde sig. Året begyndte ellers med brask og bram med koncerter i Tyskland, Belgien og Danmark samt en mindre verdensturné med shows i Philippinerne, Thailand, Singapore, Australien, New Zealand og Rusland. Derefter stod alt stille. Bomstille. Store koncerter som Alcatrez Festival i Tyskland, der samler flere end 25.000 tilskuere, Sweden Rock, Copenhell samt 40 andre shows blev aflyst.


En dag ringede jeg til Amager Bryghus, som i min verden har de bedste og visuelt lækreste øl. Deres grafik matcher godt til Artillerys univers af uhygge, politiske spydigheder og Rock'n'Roll.


- Gode råd var dyre. Så efter en koncert snakkede bandmedlemmerne om, hvad der skulle ske i et år, der var ramt af nedlukninger. Der blev snakket nyt album, pause, koncerter på nettet og øl, forklarer Kim Vestergaard Nielsen.

Et nyt øvelokale blev etableret på Ladegaardsvej i Tårnby, men idéen om bandets egen øl, levede videre. Nu skulle de bare finde et bryggeri.

Et univers af uhygge

- En dag ringede jeg til Amager Bryghus, som i min verden har de bedste og visuelt lækreste øl. Deres grafik matcher godt til Artillerys univers af uhygge, politiske spydigheder og Rock'n'Roll. Morten som jeg havde i den anden ende, lød meget interesseret og vi blev inviteret til et møde. Vi blev sat sammen med brygmesteren Mariana, som selv er stor heavymetal-fan og vejen til en fanstatisk øl blev asfalteret, fortæller Kim.

Den 14. marts mødte bandet op i Amager Bryghus, iført instrumenter, guitarer, nitter, læder og højt humør. De første tre timer blev der smagt øl, diskuteret smag og til slut var smagen bestemt. Derefter spiste bandet og Amager Bryghus thaimad sammen, og klokken 12.00 blev der sat højtalere op og indspilningen til videoen 'Turn On The Rage' fra det nye album blev indspillet.

- Videoen er måske nok den første danske heavymetal-video som er indspillet i et bryggeri, konstaterer Kim.

Annonce

Alkoholprocent på 4,666

Den nye øl er brygget efter samtaler mellem brygmesteren Mariana og bandmedlemmerne. Resultatet er en pilsner med en alkoholprocent på 4,666. Hverken for stærk eller for mild. En frisk øl, der er i sync med bandets store fanskare i både ind- og udland.

Og det har været hele formålet med projektet, forklarer Michael Stützer:

- Det er en øl, der skal nydes i fulde drag, inden du tager den næste. Det er vigtigt for os, at vores fans både kan nyde øl og musik på samme tid. Vi er meget dedikeret for at give vores fans noget mere og andet, end de har været vant til. Det her er en fed måde at skabe noget god PR for det nye album, men også en måde at takke vores fans for opbakningen. Samspillet med vores fans er altafgørende. Vi forsøger at altid at holde benene på jorden og være så autentiske, vi kan være, når vi står på scenen, fortæller guitaristen.

Indholdet af samarbejdsaftalen mellem Artillery og Amager Bryghus er en forretningshemmelighed, men parterne afslører, at de begge tjener på dealen.

- Det er selvfølgelig en fed gimmick, og det er vildt, vi har fået vores egen øl. I en tid, hvor alle har det svært på grund af corona må vi hjælpe hinanden. Og det gør vi med denne aftale, understreger Kim.

Øldåserne bliver pakket og stablet på pallen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Det giver god mening

Amager Bryghus er begejstret for metalsamarbejdet, uddyber Morten:

- Det giver bare så god mening, at to lokale fra samme univers støder sammen og kan kombinere det. Det er alt for sjældent man kan gøre noget lokalt, som bare giver mening. Og kan vores samarbejde skabe mere awareness (værdifulde relationer, red.), så er det vel ligesom, hvis Fremad Amager køber Niklas Bendtner.

Vi er i et oprørt farvand, men alkohol og pressede situationer bringer den bedste kreativitet frem. Vi har allesammen savnet at stå til en koncert med en god øl og høre noget ordentlig tråd. Sådan er det bare. Vi kunne have lavet en mere idealistisk metaløl, men så ville du bare kunne drikke en halv. Man skal også kunne se anden halvleg af fodboldkampen, griner Morten.

Atellery

Den 6. maj genåbner Artillery Danmark på spillestedet High Voltage på Axeltorv. Dagen hvor livet som udøvende musiker genoptages. Det er samtidig deres releaseparty på albummet, samt releasedato for øllen The Artillery Beer.

Artillery består af: Vokal Michael Bastholm, guitar Michael Stützer, guitar Kræn Meier, bass Peter Thorslund og trommer Josua Madsen. Bandmedlemmerne kommer fra Rødovre, Holbæk og Amager. Øvelokalet er i Tårnby.

Artillery blev dannet i 1981 af trommeslager Carsten Nielsen og guitarist Jørgen Sandau, mens de var på besøg i Mercyful Fates øvelokale i Sydhavnen. Navnet Artillery fandt de på, mens de sad på en kinagrill ved Taastrup Station og lyttede til nummeret 'Heavy Artillery' fra Tanks plade 'Filth Hounds Of Hades'. Efter at have prøvet forskellige musikere, bestod Artillery herefter af medlemmerne Jørgen Sandau, Carsten Nielsen, Per Onink, Morten Stützer og Michael Stützer.

Bandet har blandt andet turneret i Sovjetunionen sammen med Sort Sol. Og under indspilningen af Metallicas Master Of Puppets havde Artillery et nært venskab med Metallica, og mange mener, at riffs fra Metallica-pladen er inspireret af Artillery.

Artillery har fået deres egen label. Foto Jan Jeppesen.
Annonce
Annonce
Alarm112

25-årig indlagt med hovedtraume efter sammenstød med cyklist

Annonce
Annonce
Oplevelser og kultur

Dansk festival scorer Metallica til koncert i 2022

Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 19. maj: Dragør og København står for dagens hop

Erhverv

Madanmeldere kårer Alchemist til Europas bedste restaurant: To andre københavnske restaurant med i topfeltet

Erhverv

Københavns Lufthavn forventer en lidt mere normal sommer

CORONA

Dagens coronatal 18. maj: Små udsving i smittetallene

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

CORONA

Dagens coronatal 17. maj: Sydamager holder skansen, københavnske smittetal falder

Alarm112

30-årig stukket flere gange i ryggen ved Amager Strandpark

Indland

Dragør Kommune opfordrer privatansatte til hjemmearbejde

CORONA

Dagens coronatal 16. maj: Sydamager holder smittetallene i ro. I København går det stik modsat

Den muntre klumme

Birger lister til Ø og Lillemor shopper klude på Fjæsbuk

Indland

Coronaramt Dragør beder forældre holde små børn hjemme

CORONA

Dagens coronatal 15. maj: Københavnske smittetal fortsætter med at stige

Indland

Dragør tæt på kritisk grænse - borgmester venter nedlukning

CORONA

Dagens coronatal 14. maj: Antallet af smittetilfælde falder en smule

Alarm112

Ekstra Bladet dømmes for iscenesat indbrud - undgår straf

CORONA

Dagens coronatal 13. maj: Smittetallene fortsætter med at stige i København og Tårnby

Alarm112

71-årig dømt for at stikke bartender ihjel på Christiania

CORONA

Dagens coronatal 12. maj: Smittetallene stikker af i Tårnby

Musik

Copenhell får besøg af Kiss til næste års musikfestival

Erhverv

Coronavirus giver trecifret milliontab hos Københavns Lufthavn

CORONA

Dagens coronatal 11. maj: Tårnby runder et incidenstal, der er over 200

Annonce