Annonce
Sport

S vil sende idrætsklubber ud at træne på byens strande og hal-parkeringspladser

Socialdemokraterne Jonas Bjørn Jensen (foto) og Henrik Appel Esbensen stiller på torsdag forslag om midlertidige udendørs træningsmuligheder for den organiserede idræt i København. Arkivfoto: Michael Paldan
Indendørs idræt er lukket land, og idrætsanlæggenes græsbaner tåler ikke intensivt brug endnu. Socialdemokratiet foreslår, at idrætsforeninger får lov at bruge parkeringspladser ved idrætsfaciliteter og byens strande til træning.

Der er løsnet op for forsamlingsforbuddet, og idrætsforeninger må igen træne op til 25 personer sammen, men det skal foregå udendørs.

Derfor stiller socialdemokraterne Jonas Bjørn Jensen og Henrik Appel Esbensen på torsdag på kultur- og fritidsudvalgets møde forslag om, at Københavns Kommune benytter byens strande samt parkeringsarealer ved større idrætsanlæg til midlertidige træningsfaciliteter for den organiserede idræt.

- Vi kan ikke tage græsarealerne i brug endnu, for hvis vi begynder at dyrke idræt på dem her i februar, er de fuldstændig smadrede, når sæsonen starter. Så det handler om at være kreativ og finde nogle andre muligheder. Nogle sportsgrene kan dyrkes på et helt hårdt underlag, og nogle er bedre på et blødere underlag. Det er baggrunden for, at vi har tænkt på parkeringspladser og strande, siger Jonas Bjørn Jensen.

Amager Strandpark bliver jo brugt af hundeluftere, løbere, folk der går tur. Er det ikke svært at begynde at optage plads til organiseret idræt?

- Jeg tror, at de fleste mennesker er indstillet på, at nu må vi hjælpes ad om det her. Amager Strandpark er stor, og jeg er ikke i tvivl om, at man sagtens kan finde nogle steder, hvor man kan løbe og dyrke noget idræt uden at det betyder, at man ikke også kan gå en tur med sin hund eller løbe en tur.


Så længe retningslinjerne bliver overholdt, så er det kun fantasien, der sætter grænsen

Jonas Bjørn Jensen (S), medlem af Borgerrepræsentationen


Vi har talt med en lokal judoklub, som træner på Kastrup Fort. Mange foreninger er vel allerede af sig selv gået i gang med udendørs træning.

- Det håber jeg også, at de er. Og det her er ikke et forsøg på at forstyrre dem, der allerede er i gang. Men alle, der er indenfor i dag, og som gerne vil ud, de skal vide, hvor de skal tage hen, og vi skal sørge for, at der er plads til dem. Den sidste del af forslaget er, at vi nu skal starte en meget tæt dialog med klubber og foreninger, og det er jo fordi, at der er masser ligesom jeres lokale judoklub, der har et bedre overblik end jeg over, hvad der er af faciliteter. Det er vigtigt at få afklaret, hvad man må og ikke må, og hvor må man være. Der vil jeg bare appellere til, at så længe retningslinjerne bliver overholdt, så er det kun fantasien, der sætter grænsen.

I indendørs idræt er der en meget stram logistik med fordeling af haltider til hver klub. Det kunne blive en svær opgave at fordele tider på alternative udendørs faciliteter.

- Det kunne det sagtens blive, og det skal vi løse. Nu er der åbnet for, at københavnerne kan komme ud og dyrke organiseret idræt udendørs op til 25 personer sammen. Så skal det ikke være kommunen, der står i vejen for det, tværtimod skal vi skabe rammerne for det. Der kommer til at være masser af bøvl og besværligheder og ting, der måske ikke kan lade sig gøre. Derfor skal vi gøre det i tæt dialog med foreninger og klubber og være åbne for, at de i mange tilfælde kan have bedre løsninger end dem, vi sidder inde på rådhuset og kan komme på.

Har du stukket en finger i jorden hos andre partier, om der kan findes et flertal?

- Jeg har ikke nået at snakke med dem hele vejen rundt på grund af den korte frist til at stille forslaget. Men jeg er blevet ringet op af Venstres borgmester, Cecilie Lonning-Skovgaard (V), som jeg er glad for at dele interessen for foreningssport med. Hun har sagt, at hvis der er noget hun kan gøre for at hjælpe det på vej, skal jeg bare sige til, siger Jonas Bjørn Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce