Annonce
CORONA

Strid om tidspunkt for skolestart: Politikere gambler med coronasmitte

Julefreden har endnu ikke sænket sig over Tårnby Rådhus. Politikerne er uenige om, hvornår det er bedst at genåbne kommunens skoler efter nytår. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Et flertal i Tårnby Kommunalbestyrelse har besluttet, at skolerne genåbner for 0.-10. klasserne tirsdag 5. januar. Flertallet består af Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Men dén beslutning er Venstre, Radikale Venstre og Enhedslisten imod.

Venstre mener, at flertallet gambler med coronasmitten i kommunen og foreslog, at skolerne først genåbner mandag 11. januar.

- Venstre tager ansvar og ønsker, at eleverne først møder ind fra mandag 11.januar. Inkubationstiden efter nytårsaften er overstået og vi undgår flere hjemsendelser. Venstre mener at undervisningen kan foregå online i den første uge.  Skolerne fik onlineundervisningen til at fungere i foråret og det foretrækkes nu frem for massivt fysisk vikardækning, fortæller V-medlemmet Ali Qais.

Han er også forundret over, at partiets ændringsforslag om at skolerne tildeles kompetencen til at beslutte nødundervisning frem til 18. januar, blev stemt ned.

- Beslutningerne i denne svære tid, skal i længst muligt tid, tages lokalt på de enkelte skoler i samarbejde mellem lærerne, pædagogerne og ledelsen, siger han, men understreger, at forvaltingens forslag om at forlænge til 10. januar er bedre end ingenting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Amager

De københavnske familier betaler

Annonce