Annonce
BYLIV

Transportministeren skal besvare spørgsmål om Amagerbanen

Folk og godtfolk langs Amagerbanens gamle terræn i Uplandsgade overgiver sig ikke uden kamp. Foto: Jan Jeppeen.
Dansk Folkeparti går ind i kampen for at bevare Amagerbanen og konflikten mellem DSB og Erhvervsstyrelsen. Transportministeren skal besvare en række spørgsmål i Folketinget.

Sidste forår fik nyttehavebeboerne og andre lejere på det gamle baneterræn langs Uplandsgade noget af en rød klud i ansigtet, da DSB opsagde alle havelod for at kunne benytte arealet til andre formål. I brevet fra DSB Ejendomme stod, at alle lejere af havelod skal have rømmet arealet senest 30. april i år.

Men siden er der sket mangt og meget. Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation går ind for en fredningssag af selve baneterrænet, og forleden kunne Politiken fortælle, at opsigelsen af havelod måske ikke var helt lovligt. Det er i hvert fald vurderingen fra Erhvervsstyrelsen.

Nu går Dansk Folkeparti så ind i sagen ved at stille en række spørgsmål til transportministeren om Amagerbanens havner.

Annonce

- Det er vigtigt, at sagen om Amagerbanens haver nu skal drøftes med transportministeren, og jeg håber selvfølgelig at det skaber nye muligheder, så haverne får lov at blive.

Vi fra arbejdsgruppen i Amager Øst Lokaludvalg har kontaktet DSB for at få et dialogmøde, og finde ud af, hvad der er op og ned i sagen. DSB har for ganske nylig svaret os positivt. De vil gerne mødes snart, når de lige har afklaret nogle forskellige forhold internt. Så vi afventer signal fra dem, siger Rasmus Steenberger fra Amager Øst Lokaludvalg.


Det er vigtigt, at sagen om Amagerbanens haver nu skal drøftes med transportministeren, og jeg håber selvfølgelig at det skaber nye muligheder, så haverne får lov at blive.


Han står også bag bevægelsen Bevar Amagerbanen og kæmper for at bevare den kulturhistoriske oplevelse på Amagerbanen med en kombinationen af skinner og haver.

- Det er vigtigt at fremtidens generationer også får mulighed for at opleve det historiske miljø, samtidig med at området får nyt liv og nye funktioner som gør det attraktivt for endnu flere, understreger Rasmus Steenberger.

Spørgsmålet til transportminister Benny Engelbrecht (S) er stillet af Peter Skaarup. Han spørger blandt andet:

- Vil ministeren redegøre for, om opsigelsen af nyttehaverne ved Amagerbanen var ulovlige eller ikke opfyldte lovens krav? Vil ministeren i bekræftende fald redegøre for, hvordan regeringen vil sikre indehaverne af nyttehaverne, såfremt de ikke selv har råd til at føre en retssag overfor DSB?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce