Annonce
TOPKARAKTERER

Verdens første: Marie og Helena består med glans

Marie Gjesing Hansen og Helena Bundgaard Rasmussen. Foto: Jan Cavling.
Marie og Helena har begge bestået deres eksamen og er nu verdens første uddannede boligfotografer. Marie bestod endda svendeprøven med et suverænt 12-tal. Jan Cavling, tidligere fotograf på Amager Posten og Amager Bladet, har været med til at udvikle uddannelsen på medieskolerne i Viborg.

Jan Cavling, tidligere fotograf hos Amager Posten og Amager Bladet, er i dag direktør i Diakrit Danmark, der tager sig af ejendomsfotografering og har et landsdækkende netværk af 60 fotografer til at betjente ejendomsmæglere.

I samarbejde med medieskolerne i Viborg har han været med til at udvikle en uddannelse som Boligfotograf - den første af sin art i verden for at kunne tiltrække dygtige unge fotografer til virksomheden.


Annonce

Når du for eksempel er i Hundested eller Frederiksværk er der udsigt til lækre omgivelser, som giver et helt andet perspektiv, når du skal ramme boligen ind i dine billeder.


Uddannelsen er to-årig og bygger ovenpå fotografuddannelsens grundforløb. I løbet af de to år er eleverne 20 uger på skolen i Viborg, resten af tiden er de i praktik hos Diakrit. Undervejs bliver eleverne uddannede dronepiloter, så de også kan tage dronefotos og videoer af ejendomme, og de får videotræning og kan derfor også producere boligvideoer.

Marie Gjesing Hansen og Helena Bundgaard Rasmussen er de første to fotografer, der nu kan kalde sig uddannede boligfotografer. Marie bestod svendeprøven med et suverænt 12-tal, mens Helena scorede et flot 10-tal.

- Marie og Helena er nu toppen af poppen med de rigtige kompetencer til at kunne se på plantegninger, måle op og fotografere ejednomme.

Det bliver samtidig nemmere får dem at komme ind i branchen, da der er tale om en skræddersyet uddannelse. Vi forventer at uddanne yderligere 30 fotografer inden for de kommende to-tre år, fortæller Jan Cavling, der i dag bor i Dragør.

Glad for dronebeviset

- Det har været enormt spændende. Jeg har opdaget, hvor meget det kræver at være en super dygtig boligfotograf. Det har også været interessant at møde en masse mennesker forskellige steder i Danmark og samarbejde med ejendomsmæglere.

Som boligfotograf handler det ikke kun om at tage billeder af rum, men fange, hvad der gør boligen til noget særligt. Jeg er også glad for mit dronebevis. Når du for eksempel er i Hundested eller Frederiksværk er der udsigt til lækre omgivelser, som giver et helt andet perspektiv, når du skal ramme boligen ind i dine billeder, fortæller Marie, der glæder sig til at komme ud i landet og arbejde for mæglerne.

- Det hele er gået lynhurtigt, og min kalender er allerede godt booket, siger en glad og stolt Marie.

Diakrit

Diakrit er en svensk virksomhed som opererer i fem lande: Sverige, Norge, Australien, New Zealand og Danmark. I Danmark er firmaet markedsleder inden for ejendomsfotografering og har et landsdækkende netværk af 60 fotografer, som betjener ejendomsmæglere over hele landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce