Annonce
Billund Ugeavis

Aktionærer siger ja til salg af Billund Trav

Et flertal af aktionærerne i Billund Trav A/S har accepteret at sælge travbanen for 58 millioner kroner til Kirkbi A/S. Arkivfoto: Torben Glyum
Et flertal af aktionærerne i Billund Trav A/S har tirsdag aften besluttet at acceptere et købstilbud på 58 millioner kroner for travbanen.
Annonce

Billund: Meget tyder på, at det ved udgangen af 2021 er slut  med travløb i Billund.

Et flertal af aktionærerne i Billund Trav A/S har på en generalforsamling tirsdag aften besluttet at vedtage et forslag, der giver bestyrelsen bemyndigelse til at sælge den 200.000 kvadratmeter store travbane på Nordmarksvej for ikke under 58 millioner kroner.

I alt besluttede 81 procent af aktierne at stemme for forslaget, hvilket er rigeligt til at få det vedtaget.

Køberen skal ikke findes langt væk. Det er faktisk travbanens genbo, Kirkbi A/S, som har afleveret til tilbud på 58 millioner kroner for den meget eftertragtede grund ved travbanen. Dette tilbud har aktionærerne altså besluttet at imødekomme.

Annonce

Planer for byfornyelse

Det er ikke første gang, at Kirkbi A/S, der blandt ejer 75 procent af aktierne i Lego, har forsøgt at få fingrene i den eftertragtede grund på Nordmarksvej. I januar 2016 vendte aktionærerne tommelfingeren nedad til et tilbud på 45 millioner kroner, men siden har Kirkbi A/S altså hævet beløbet med 13 millioner til i alt 58 millioner kroner.

Kirkbi A/S har store planer for området, hvilket kan læses i Billund Byvision, som for en håndfuld år siden blev skabt i et samarbejde mellem Kirkbi A/S, Billund Kommune og Realdania. Her er området ved travbanen blev døbt Bækkvarteret, og her kan det læses, at en hel ny bydel skal skyde op i området. I respekt for travbanen vil bygningerne blive placeret i en oval, så man stadig kan se konturerne af den gamle travbane, og i det store område i midten er der afsat plads til, at en større og ikke nærmere defineret turistattraktion kan komme til at høre hjemme.

Beslutningen skal endeligt konfirmeres på en ekstraordinær generalforsamling, som finder sted den 14. september. Bliver forslaget endeligt vedtaget, indebærer det, at Billund Trav kan fortsætte med at køre løb frem til udgangen af 2021. Først herefter vil travbanen blive afviklet, og arealet vil overgå til Kirkbi A/S.


I alt besluttede 81 procent af aktierne at stemme for forslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce