Annonce
Billund Ugeavis

Billund-borgerne vil have sko, tøj og en Normal til byen: Men vil de til Billund?

Nogle af lejemålene på Butikstorvet står stadig tomme. Hvad skal der i dem? Arkivfoto: Kristina V. Skjoldborg
Billund har fået et nyt butikstorv, men nogle af lokalerne står stadig tomme. Hvad skal der fyldes i dem? Vi spurgte læserne.
Annonce

Billund: Den 30. oktober åbnede Butikstorvet med lejligheder, rutsjebane og selvfølgelig flere nye butikker.

Men nogle af lokalerne er stadig tomme, og hvad skal der fyldes i dem?

Ifølge Kirkbi A/S, der står bag opførelsen af Butikstorvet, ser man gerne, at der kommer flere forskellige forretningsdrivende til det spritnye område.

- Med Butikstorvet er der skabt et nyt byrum i Billund, som skal indbyde til gode oplevelser og skabe liv og handel i byens centrum. For at understøtte det formål ser vi gerne, at der kommer et bredt udbud af butikker til gavn for byens borgere, de besøgende og for butikkerne selv. Vi er åbne over for såvel kædebutikker som mindre forretningsdrivende, lyder det fra Steen Pedersen, der er global ejendomschef i Kirkbi A/S.

Om der er liv på vej i de tomme lokaler, vil koncernen ikke røbe, men der er stigende interesse for lejemålene.

- Der er god aktivitet omkring butikslokalerne, og vi har haft et stigende antal henvendelser og fremvisninger siden åbningen. Det, at Butikstorvet står færdigt, og at butikkerne er kommet i gang, gør det lettere for de potentielle lejere at se de muligheder, her er. Folk udtrykker begejstring, og tilbagemeldinger fra såvel lejere som folk i byen har været meget positive, siger Steen Pedersen.

Annonce

Sko, tøj og en Normal

Så er spørgsmålet, hvad Billunds borgere gerne vil have flytter ind? En forespørgsel, Billund Ugeavis foretog på Facebook, viste, at sko, tøj til børn og voksne og en Normal var blandt topprioriteterne.


Det kommer an på, om der er et forretningsgrundlag, men der er intet på tegnebrættet i øjeblikket

Jesper Jensen, ejer af Sko Universet


Hverken Sko Universet, tøjkoncernen Bestseller eller Normal er afvisende over for idéen om at rykke ind på Butikstorvet. Desværre har ingen af dem planer om det på nuværende tidspunkt.

- Umiddelbart kan jeg ikke se, at der skulle være nogle planer for dette, men jeg vil bestemt ikke afvise, at det kan ske, lyder det i et skriftlig svar fra Morten Norlyk, der er PR-ansvarlig hos Bestseller.

Butikstorvet og Billund Byvision

Billund Byvision er i 2015 udarbejdet af Realdania i samarbejde med Kirkbi A/S og Billund Kommune.

Visionsplanen indeholder visioner om, hvordan Billund i fremtiden kan udvikle sig. Overordnet handler det om, at bolig-, erhvervs- og turistområder skal smelte mere sammen, så byen på den måde bliver mere levende. En del af visionsplanen er med Butikstorvet ført ud i livet.

Butikstorvet er tegnet af Arkitektfirmaet AArt og Kirkbi A/S er bygherre.

KH. Hansen & Sønner har været totalentreprenør.

Der er tre tomme butikslejemål på Butikstorvet. Derudover er der ledige lejemål på Gammelbro.

Samme melding er der fra Normal, der heller ikke planlægger at åbne en butik i Billund, men samtidig ikke vil udelukke muligheden for, at det kan ske.

Ejer af Sko Universet i Grindsted, Jesper Jensen, vil heller ikke afvise at åbne en skobutik i Billund. Han har i forvejen 11 butikker rundt omkring i landet, men der er ingen aktuelle planer om at lade Billund være det 12. sted.

- Det kommer an på, om der er et forretningsgrundlag, men der er intet på tegnebrættet i øjeblikket, siger han og understreger, at han synes godt om det nye område i byen.

- Det er hammerfedt, og det er fedt, at dem, der står bag, ikke skal vende hver en 25-øre, lyder det fra Jesper Jensen.

Borgerne i Billund og omegn må derfor blot vente med spænding på eventuelle nye lejere i butikslokalerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce