Annonce
Billund Ugeavis

Billund Håndbolds nye formand: - Vores værste konkurrent er at lave ingenting

Erling Jensen er både formand og træner i Billund Håndbold. Foto: Kristina v. Skjoldborg
Erling Jensen er Billund Håndbolds nye ansigt udadtil. Hans mål er, at foreningen skal blive ved med at være et sted, hvor sport og fællesskab går hånd i hånd.
Annonce

Billund: Erling Jensen er født med harpiks på hænderne. I hvert fald har håndbolden været som klistret til hans hånd, siden han som femårig spillede i Vorbasse. Senere blev han træner i Billund og i sommers tiltrådte han endnu en ny funktion – formand for Billund Håndbold.

- Det har været spændende, for det er ikke noget, jeg har prøvet før. Der har været meget at sætte sig ind i, og det er ikke blevet mindre med covid-19.  Heldigvis har jeg haft en super god og velfungerende bestyrelse, siger formanden, der afløste Mona Nielsen, som stadig aktiv i foreningen.

Der har nemlig i den grad været noget at se til. Coronapandemiens medfølgende restriktioner har betydet færre midler til foreningens pengekasse.

- Vi har ikke fået de 50.000 kroner tjent ind via frivilligt arbejde ved arrangementer, som vi plejer. Vi har ellers afsat omkring samme beløb til de forskellige hold og til sociale arrangementer for spillerne. De penge skal ikke spares væk, for det er en supervigtig del af vores klub.

Men pengene er én ting. På grund af coronaen er omklædningsrummene lukket, og den årlige tur til Ungarn for hele klubben blev også aflyst.

- Det er ellers den fedeste tur, hvor spillerne krydser hinanden på tværs af køn og alder, og hvor der bliver diskuteret en masse trænerne imellem, siger han og fortsætter:

- Håndbold er ikke bare kampe, det er også det sociale. Der var engang en, der sagde, at hvis man bare kunne gå til omklædningsrum, så ville han gøre det, og det er der noget om.

Annonce

Flere medlemmer

Trods coronaudfordringer har håndboldklubben oplevet en stigning i antallet af medlemmer.

- Mit bud er, at vi har oplevet en stigning på 20 procent fra sidste år. Måske er det, fordi vi efter lockdown har savnet at komme ud blandt mennesker, siger Erling Jensen.

Erling Jensen

Formand for Billund Håndbold

Har i snart 12 år været en del af håndbolforeningen i Billund.

50 år.

Fra Vorbasse.

Bor i dag i Billund.

Har tre børn på 15, 18 og 20 år.

Også byens internationale borgere har taget boldspillet til sig.

- Det er superfedt, at også de internationale familier får øjnene op for foreningslivet, siger han.

I 12 sæsoner har Erling Jensen været en del af håndboldforeningen. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Han understreger, at de frivilliges arbejde også har haft en kæmpe betydning for stigningen.

- Frivilligt arbejde skal give mening, ellers er det en dårlig spiral. Her er altid nogen, der byder ind med idéer, det er megafedt og noget, man skal værdsætte, siger Erling Jensen og fortsætter:

- Som forening skal man turde udvikle sig, ellers afvikler man, og vores værste konkurrent er, at ungerne i det hele taget vælger sport fra og bliver inaktive.

Annonce

Nyt sponsorkoncept

I sin tid som formand har klubben derfor allerede måttet tænke i nye baner for at få skrabet penge ind til foreningen.


Her har man lov til at lave fejl uden at blive betragtet som et dårligt menneske, men hvor man alligevel bliver klappet på skulderen

Erling Jensen, formand for Billund Håndbold


Sammen med de andre medlemmer af sponsorudvalget, har de udviklet et nyt sponsorkoncept, der har betydet, at alle spillere fra de helt små til senior har fået deres egen spilletrøjer samt en hættetrøje med de samme reklamer. Det er derfor slut med den fælles ”trøjetaske” til kampe.

- Der var møder i foråret med sponsorer. Der var en overvældende interesse, og vi fik fem-seks nye sponsorer. Måske kunne vi have fået endnu flere, men deadline nærmede sig, fortæller Erling Jensen.

Også spillerne har taget godt imod trøjerne.

- Det er noget andet end tidligere, for nu er det noget, de unge vil gå med. Man viser, man er en del af et fællesskab, og føler sig lige så meget værd som de andre spillere, siger han.

Annonce

Kærlighed til håndbold

Erling Jensen bor i dag i Billund og er i gang med sin 12. sæson som træner.

- Det er fedt som træner at se den udvikling, der sker med holdet og at se børn, der vokser med opgaven. Ungerne kommer for at blive bedre til sporten mere, end de kommer for at vinde kampe, men det er også vigtigt, at de har det godt sammen. Jeg har selv i dag kontakt med flere af dem, jeg spillede sammen med, da jeg var ung.

Han ser håndbolden og foreningslivet generelt som et sted, hvor de unge kan være dem, de er, og hvor de kan lære, at det er okay at lave fejl.

Erling Jensen kommer oprindeligt fra Vorbasse, men bor i dag i Billund. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Alle er ikke lige dygtige, men de er lige værdige og lige vigtige. Her har man lov til at lave fejl uden at blive betragtet som et dårligt menneske, men hvor man alligevel bliver klappet på skulderen, siger Erling Jensen.

Derfor er hans mål som formand også at lytte til spillerne.

- Det er spillerne, som er klubben, derfor skal de høres, hvis man vil vide, hvad der skal til for at gøre dem bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Samfundssind

Annonce