Annonce
Billund Ugeavis

Davidsen-bygning står tom: - Mange er interesserede, men lokalplanen gør det svært at få nogen ind

Davidsen-bygningen ligger mellem Kløvervej og Vejlevej og er således genbo til travbanen, som i løbet af de kommende år bliver omdannet til en helt ny bydel. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, 11. januar 2022.
Der må ikke etableres bolig eller handel med dagligvarer i det område, som den tidligere Davidsen-forretning hørte hjemme i. I det hele taget gør den gældende lokalplan det vanskeligt for ejendommens ejer at finde en ny lejer.

Billund: Selvom det efterhånden er nogle måneder siden, at byggemarkedet Davidsen lukkede sin forretning i Billund, bliver det ikke i absolut nærmeste fremtid, at der igen kommer aktivitet i ejendommen mellem Kløvermarken og Vejlevej.

Det er Per Schmidt, som gennem firmaet Billund Erhvervsudlejning ApS ejer ejendommen, hvor Davidsen hørte hjemme, og det er ikke så let at finde en ny lejer til at passe ind i den store bygning.

- Der er faktisk mange interesserede, men lokalplanen gør, at det er svært at få nogen ind heromme, siger Per Schmidt.

Annonce

Det er blevet fantastisk flot med alt det, som Kirkbi bygger, men vi har nogle indfaldsveje, som ikke ligner, at man kommer til en by på det niveau.

Per Schmidt

Lokalplanen for området er fra 1991, og om det område, hvor Davidsen tidligere hørte hjemme, siger den, at der må etableres større virksomheder inden for fremstilling, byggeri, anlæg, transport og lager. Der må til gengæld ikke etableres boliger eller handel med dagligvarer.

Ikke muligt med dagligvarehandel

Det er krav, som gør det vanskeligt for Per Schmidt at finde en ny lejer til ejendommen. Der er nemlig dagligvareforretninger, som gerne vil etablere sig i netop det område med facade mod Vejlevej.

Davidsen lukkede efter halvandet år

Kun i godt halvandet år havde byggemarkedet Davidsen en forretning på Kløvermarken i Billund.

I foråret 2020 blev dørene slået op til Davidsen i ejendommen, hvor Optimera tidligere hørte hjemme. Men blot halvandet år senere - i efteråret 2021 - valgte Davidsen at lukke sin forretning, da man havde mistet troen på, at det ville blive muligt at skabe en rentabel forretning i Billund.

- Kommunen vil helst have det hele samlet nede i byen, men jeg har snakket med Lidl og flere andre, og de vil ikke ligge nede i byen. De vil ligge herude, hvor turisterne kommer fra, og hvor det er let at parkere, siger Per Schmidt, der håber, at kommunen i den kommende tid – med den store forvandling, som travbanen kommer til at gennemgå in mente – vil se nærmere på indfaldsvejene til Billund.

- Det er blevet fantastisk flot med alt det, som Kirkbi bygger, men vi har nogle indfaldsveje, som ikke ligner, at man kommer til en by på det niveau. Det er trist, når Kirkbi bruger så mange penge, at det stadig ligner en landsby, når man kommer fra indfaldsvejene, og derfor synes jeg, det er ærgerligt, at handelslivet ikke kan komme længere ud ad Vejlevej, siger Per Schmidt.

Kirkbi A/S overtog ved årsskiftet ejerskabet af den store travbane på Nordmarksvej. Området, som er genbo til den gamle Davidsen-forretning, vil i løbet af de kommende år gennemgå en større forvandling, og en helt ny bydel vil skyde op i området.

Annonce
Billund Ugeavis

Garden spiller med proffer - og du kan lytte med. Det er helt gratis

Annonce
Billund Ugeavis

Kommunen har ansat en borgerrådgiver: Skal hjælpe borgerne med dialogen med kommunen

Annonce
Billund Ugeavis

Den nye kultursatsning i Billund har fået egen bestyrelse: Tidligere byrådsmedlem og kendt brudekjole-direktør er med

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Lise har startet legegruppe for hjemmepassere i Billund

Billund Ugeavis

Snart er det slut med Småt brændbartgenbrugspladserne

Billund Ugeavis

En hyldest til Legos 'Super Ole': Internationale teaterfolk og lokale børn er på scenen i teaterstykke om Billunds visionære erhvervsmand

Billund Ugeavis

Få din helt egen legomodel udstillet i Legoland

Billund Ugeavis

Højgaard-brødre er blevet æresmedlemmer af Gyttegård

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Billund Ugeavis

Jane og Brian modtager Årets Skulderklap i Vorbasse

Billund Ugeavis

Grindsted får vaccinationscenter i Magion

Billund Ugeavis

Kattens Værns internat er Billunds nye udflugtssted - og med lidt til hunde

Annonce