Annonce
Billund Ugeavis

Dem mod os, dem og os... vi skal skabe en VI-kultur!

Vi skal skabe en "vi-kultur", mener Ulrich Kristensen, Lokalpolitisk Forum. Arkivfoto: Andreas Bjerre.

Læserbrev: 13 år efter kommunesammenlægningen har vi ikke skabt en VI-kultur endnu. Det ønsker vi som Lokalpolitisk Forum at være bannerfører for.

En kommunalbestyrelses primære opgaver er ansvaret for den lokal velfærd og vækst og for kommunens udvikling.

Den lokale velfærd er alfa omega for, at vi kan skabe vækst og udvikling.

Annonce

Vi skal have gode rammer for unge som ældre, gode institutioner, skoler og ældrecentre - og det skal ske i løbende forståelse for demografi og andre lokale forhold. Intet er statisk, og intet er ultimativt.

Jeg undrer mig over, at man med den ene hånd netop nu opfører 10 nye ældreboliger i Billund ved plejecenteret (demens-området), og med den anden hånd kastes et forslag om lukning af Engbo i Stenderup-Krogager på bordet.

Jeg husker, at Venstre i 2013 gik det valg på, at vi har de plejecentre, som vi skal have i kommunen. Var de lige så ultimative i 2017 - eller var det mere den med de intakte landsbyer?

En så vigtig snak/debat må ikke komme som lyn fra en klar himmel. Jeg bliver bekræftet i, at vi ikke har det politiske lederskab og ejerskab, som må forventes af en kommunalbestyrelse.

Budgetoverskridelser, som kommer frem stort set samtidig med, at budgetforhandlinger er afsluttet for det kommende år + overslagsårene - det må/kan/skal kunne gøres anderledes. Det skylder man de borgere, for hvem en bestyrelse er valgt til at varetage interesserne for.

Ordentlighed er det gennemgående ord/tema for Lokalpolitisk Forum.

Gennem velfærd for vores borgere kan vi skabe vækst - ikke mindst til gavn og glæde for vores erhvervsliv og hele strategien omkring bosætning i vores kommune.

Det er fint, at udvikling og skabe historien om en kommune i vækst, udadtil mod omverdenen - men velfærden for borgerne i kommunen har vores højeste prioritet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Annonce