Annonce
Billund Ugeavis

Der skal sved på panden ifølge fysioterapeut: - Det er ikke nok at sige, at jeg har gået en tur

Charlotte og Lars Nikolajsen ejer FysioDanmark klinikker i både Billund, Grindsted, Varde og Esbjerg. Arkivfoto: John Randeris
Flere kaster sig i øjeblikket over hjemmetræning, men ifølge fysioterapeut skal man være opmærksom på at variere sin træning og ikke mindst at få sved på panden.

Billund: For mange mennesker trækker sofaen i øjeblikket mere end sved på panden, men hvad med en gåtur, er det ikke godt nok?

Ikke hvis man spørger Fysioterapeut Charlotte Nikolajsen, der sammen med Lars Nikolajsen ejer FysioDanmark klinikkerne i Varde, Esbjerg, Grindsted og Billund.

- Hjemmetræning er godt, men det skal være alsidig. Det er ikke nok at sige, at jeg har gået en tur. Pulsen skal påvirkes, så går du en tur, skal du op ad bakke, ned ad bakke, bruge trapper og så videre, siger Charlotte Nikolajsen.

Så længe man ikke begynder at løfte tunge vægte, hvis man ikke er vant til det, er det ifølge fysioterapeuten bare med at komme i gang med at røre sig.

- Alt aktivitet er godt, det skal bare ikke kun være træning af udholdenhed, men også styrketræning med hvad, du end har derhjemme. Der behøves ikke håndvægte, flasker med sand kan man fint begynde med.

Annonce

Find strygebrættet frem

Hos Fysio Danmark fik klinikkerne efter sidste nedlukning flere henvendelser fra folk med småskavanker efter at have arbejdet hjemme og glemt at bevæge sig holde sig i gang.


Strygebrættet kan justeres op og ned i højden og kan flyttes rundt på, og på den måde kan du få computeren op i højde

Charlotte Nikolajsen


- Vi bevæger os generelt alt for lidt i øjeblikket, siger Charlotte Nikolajsen.

Fysioterapeutens råd er derfor at huske at holde pauser i løbet af arbejdsdagen og ikke mindst at skifte arbejdsstilling.

- Du skal ikke sidde ned hele tiden, men få indlagt de her pauser hver halve time, siger hun og forslår at finde strygebrættet frem. Ikke for at stryge tøj, men som et alternativ til hæve-sænke-bordet.

-  Strygebrættet kan justeres op og ned i højden og kan flyttes rundt på, og på den måde kan du få computeren op i højde, forklarer hun.

Annonce

Find inspiration på nettet

Er det svært at komme i gang med træningen derhjemme, foreslår Charlotte Nikolajsen, at man tager et kig på nettet. Flere centre, løbeklubber og studier tilbyder i øjeblikket onlinetræning, og noget er endda gratis.

Også FysioDanmarks klinikker tilbyder træning virtuelt.

- Vi livestreamer både yoga og intervaltræning i løbet af ugen. Det foregår via Facebook og koster ganske gratis, siger hun og fortsætter:

- Det gør vi for at fortælle, vi stadig er her, og nogle synes også det er fedt, at det er deres egne instruktører, som de kender.

Der er derfor ingen undskyldning for ikke at komme i gang med at motionere derhjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Nyt flot view til Lego House

Annonce