Annonce
Billund Ugeavis

Få blomster alle døgnets timer: Blomstergalleriet tilbyder 'blomster to-go'

Dorte Vestkær Pedersen har nu åbnet alle døgnets timer. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Nu kan man også uden for Blomstergalleriets åbningstider købe buketter, blomster og dekorationer. Man låser bare sig selv ind i butikken.
Annonce

Billund: Står man lørdag aften på vej ud ad døren, og har glemt at sørge for værtsgaven eller blomster til svigermor, skal man ikke fortvivle.

Blomstergalleriet har siden begyndelsen af august tilbudt kunderne ”blomster to go” – 24 timers selvbetjening.

Selvbetjeningen foregår således, at man efter lukketid kan lukke sig selv ind i butikken, via en kode man får tilsendt til sin telefon. Halvdelen af butikken vil være åbent for selvbetjening, og der betales efterfølgende med mobilepay.

- Der er blevet taget rigtig godt imod tiltaget. Vores selvbetjening skal ses som en ekstra service, et tilbud hvis man gerne vil købe blomster uden for vores åbningstider, siger indehaver af Blomstergalleriet, Dorte Vestkær Pedersen.

Annonce

Lukker butik i Varde

Dorte Pedersen understreger, at selvbetjeningen ikke er en erstatning for den personlige betjening.

- Selvbetjeningen er et ekstra tilbud, vi vil stadig meget gerne betjene kunderne inden for vores åbningstider.Man vil måske opleve, at vi arbejder omme bagved, men man skal ikke være bange for at låse sig selv ind i butikken, for der kan ikke ske noget

Dorte Vestkær PedersenMed etablering af en selvbetjeningsdel har Dorte Vestkær samtidig besluttet at lukke sin livsstilsbutik i Varde. Nu skal kræfterne og arbejdet ligge i Billund.

- Jeg har valgt at lukke min butik i Varde, for jeg kunne mærke, at kunderne havde brug for mig her i Billund, og jeg kunne ikke begge dele. Butikken i Varde kom til at fylde for meget, siger Dorthe og fortsætter:

- Jeg vil prioritere Billund og på udviklingen af butikken her.

Annonce

Corona satte skub i udvikling

Ifølge Dorte Vestkær har idéen om en selvbetjeningsbutik været flere år undervejs, og hun har også gennem længere tid haft blomster til salg i garagen.

- Blomsterne står under bedre forhold nu, fordi de kan stå på køl hele tiden inde i butikken, forklarer hun.

Dét, der for alvor satte skub i udviklingen mod en selvbetjeningsbutik var, da coronaen og nedlukningen for alvor ramte landet.

- Det blev nødvendigt at tænke nyt, siger Dorte, der fik installeret en ekstra skydevæg i butikken, så en del af butikken stadig kunne blive bag lås og slå, når personalet går hjem.

Det er denne del af butikken, som også vil være tilgængelig efter lukketid. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Selvom klokken er efter lukketid, kan personalet stadig have opgaver, der skal løses, og går derfor rundt bagved væggen. Men det skal ikke afskrække en fra at gå ind:

- Man vil måske opleve, at vi arbejder omme bagved, men man skal ikke være bange for at låse sig selv ind i butikken, for der kan ikke ske noget, siger Dorte.

Med en ubemandet butik følger også en vis risiko, men blomsterdekoratøren har taget sine forholdsregler.

- Vi har overvågning og kan spore de telefonnumre, som koderne bliver sendt til. Vi synes, at de fordele der er ved at tilbyde selvbetjening, opvejer risikoerne ved det, siger Dorte Vestkær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce