Annonce
Billund Ugeavis

Flere tilbyder deres hjælp til ældre under de næste 14 dages nedlukning lokalt

Steven Powell med familien, der er blevet lidt ældre med årene. Familien har boet i Billund i syv år. Arkivfoto
Folk står nærmest i kø for at hjælpe de mennesker, der på grund af risikoen for coronasmitte ikke selv kan handle ind.
Annonce

Billund Kommune: Flere lokale tilbyder lige nu deres hjælp lokalt med alt fra indkøb til børnepasning. De vil gerne bidrage til at passe på de gamle og kronisk syge, der er mest udsatte for coronavirus.

Torsdag tilbød Steven Powell på Billunds internationale Facebook-gruppe sin hjælp i tilfælde af, at nogle af gruppens danske medlemmer kendte til ældre eller udsatte borgere, der har brug for at blive indendøre på grund af coronavirus.

- Jeg kom til at tænke på det, da jeg så, hvordan folk kørte rundt og købte ind og er meget mobile. Vi kender som internationale borgere selv til ikke at have familie at trække på, men vi har overskud til at hjælpe, hvis der er brug for det, siger Steven Powell, der kort efter så, at en anden havde startet Facegruppen: 'Billund Kommune hjælper'.

- Jeg ved jo godt, at dem, der har brug for det, ikke ser det på Facebook, men jeg håber, at folk vil henvise dem, som har brug for det, siger Steven Powell, der dog er udfordret på at tale dansk.

- Men jeg vil gerne hjælpe alligevel.

Brug for hjælp?

Steven Powell, Billund: 52159049

Mette Birkelund Ebbesen:

Annonce

Også i mindre byer

Også i Vorbasse har flere lokale stillet sig til rådighed, hvis der er ældre eller svagelige, der har brug for hjælp.

En af dem er Mette Birkelund Ebbesen, der er folkeskolelærer på BillundSkolen og lige nu skal passe et nødberedskab på skolen i mindre omfang.

- Jeg tænker, der er nogle, der har det værre end os, så jeg vil gerne hjælpe med indkøb, hvis der er nogle, der ikke ønsker at gå ud for at undgå smitte, siger Mette Birkelund Ebbesen, der tænker, at det kan være ældre borgere, kræftpatienter eller kronisk syge, der ikke ønsker at bevæge sig ud, hvor der er mennesker.

Annonce
Annonce
Billund Ugeavis

25-års jubilæum i Lego

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Rema 1000 skal have ny købmand

Billund Ugeavis

Rådyrene må være jaget ud

Billund Ugeavis

Et værdigt ældreliv!

Billund Ugeavis

Erhvervschefen fylder 50 år

Annonce