Annonce
Billund Ugeavis

Jannie har tabt 45 kilo og fået en gastric by pass: Nu vil hun som diætist hjælpe andre til at tabe sig og få et godt liv

Jannie Holst har valgt at blive selvstændig i Billund, fordi her netop er et hul i forhold til diætister.- Jeg har hørt fra mange, at de synes, det er træls at skulle helt til Vejle for at komme til diætist, fortæller Jannie Holst. Foto: Lise Nørgaard
39-årige Jannie Holst fra Nørup er Billunds nye autoriserede kliniske diætist. Hun holder til på Gammelbro og kender selv alt til at have for mange kilo på kroppen og være på konstant slankekur, der ikke virker efter hensigten.

Billund: Jannie Holst tager storsmilende imod i døren på førstesalen i 70E på Gammelbro, Her er hun fra 1. juni klar til at tage imod sine første klienter som selvstændig autoriseret klinisk diætist. Hendes kontor befinder sig i et kontorfællesskab, som lige nu er ved at blive fyldt med små selvstændige og erhvervsdrivende, og Janni glæder sig til at tage hul på sit nye arbejdsliv.

Efter en uddannelse på tre et halvt år som autoriseret klinisk diætist er hun nu klar til at rådgive, vejlede og hjælpe andre til at få styr på vanerne og kiloene, der har sat sig fast og kontinuerligt driller livskvaliteten og helbreddet.

Jannie Holst kender det kun alt for godt fra egen krop. Hun har selv bøvlet med vægten og sit helbred i mange år. Faktisk så meget, at den eneste løsning til sidst var en gastric by pass-operation. En operation, hun lever godt med i dag, men som også har haft konsekvenser. For eksempel kan hun ikke spise ret meget ad gangen.

Annonce

Diskusprolaps i ryggen

Jannie Holst bor i Nørup med sin kæreste. Til sammen har de seks børn. Jannie Holst har de fire børn, og det var under sin første graviditet, at kiloene begyndte at kravle på kroppen. Efterfølgende ville de ikke slippe igen - lige meget hvad hun gjorde.

Jannie Holst er ved at indrette sit kontor, hvor hun kommer til at tage imod sine klienter. Målet er så langt fra at skabe et perfekt liv - med et liv med glæde og livskvalitet. Jannie vil også gerne kombinere sin rådgivning med træningstilbud. Foto: Lise Nørgaard

De to næste børn fulgte tæt på hinanden, og det hjalp heller ikke en slankere krop på vej. Jannie arbejdede som social- og sundhedsassistent, men i 2009 fik hun et smæld i lænden, og fra da af gik det bare ned ad bakke. Hun havde fået en diskusprolaps i ryggen og kunne ikke længere klare sit hårde fysiske arbejde.

- Som ung var jeg ikke overvægtig, men jeg tog 25 kilo på under min første graviditet. Siden fandt jeg ud af, at jeg også led af en hormonforstyrrende sygdom, PCO, som gør, at det er endnu sværere at tabe sig, fortæller Jannie Holst, der blev tildelt revalidering og  startede på uddannelsen som autoriseret klinisk diætist i 2010.

- Jeg gjorde egentlig det, som jeg altid havde drømt om at gøre - nemlig at læse videre indenfor det felt, som interesserer mig - nemlig mennesker og mad og ernæring, forklarer Jannie Holst, der skulle finde på noget at lave, hvor hun ikke skulle bruge sin ryg, men sit hoved.

Annonce

Små skridt mod nye vaner

I 2017 fik hun foretaget en gastric by pass efter at have tabt 45 kilo på et halvt år.

- Jeg blev nødt til at gøre noget drastisk, hvis noget skulle ændre sig. Jeg har været på konstant kur, siden jeg fik mit første barn og haft elevatorvægt. Jeg vidste, hvad jeg skulle gøre for at tabe mig, men det kom lynhurtigt på igen - i en travl hverdag med børn og arbejde, og PCO'en gjorde det ikke nemmere for mig, fortæller Jannie Holst, der i sin klinik ikke opfordrer til store livsomvæltende ændringer. Faktisk er de små skridt mod nye mål de allervigtigste.


Folk har en travl og stresset hverdag, hvor man måske ofte vælger den nemme mad. Der er ikke tid til lækker og sund mad, men det er faktisk også noget, som jeg kan hjælpe med.

Jannie Holst, diætist


- Det er vigtigt at ændre på 1-3 ting ad gangen og få det implementeret, og så kan man tage fat på det næste. Det handler om vaner, når vi spiser, og de tager tid at ændre, påpeger Jannie Holst, der nok kan komme med alle mulige mål for sine klienter - men de vigtigste mål er dem, man selv har ifølge Jannie Holst.

Jannie Holst lever i dag godt med sin gastric by pass-operation, men eftersom mavesækken er blevet mindre, kan der opstå komplikationer - og Jannie vil gerne hjælpe andre opererede med udfordringer. Foto: Lise Nørgaard

Hun er nu klar til at hjælpe alle - både dem, der oplever sygdom for eksempel diabetes, eller som har haft en blodprop, og dem, der gerne "bare" vil tabe sig 5, 10 eller 30 kilo.

- Det kan være en kæmpe mundfuld at tabe sig, for vores vaner og maden påvirker os. Sukker kan fungere som et narkotika, og der er rigtig mange fristelser i verden. Vi bliver hele tiden bombarderet med usunde ting i en enhver butik, vi går ind i, og kage på jobbet, påpeger Jannie Holst, der også fraråder at sulte sig selv - for så kommer de mange fristelser for alvor i spil.

Jannie Holst tænker også, at hun med tiden vil tilbyde forskellige madkurser, som også kan være til personer, der ikke kan tåle mælk eller gluten.

Hun drømmer også om, at hun med tiden kan hjælpe personer, der har fået foretaget en gastric by pass.

- Jeg lever selv med det hver dag og ved, hvilke udfordringer, der kan være i det. Jeg vil gerne hjælpe i forhold til, hvis man begynder at tage på igen, eller hvis man taber sig for meget, fortæller Jannie Holst.

https://ems.wearehearken.eu/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce