Annonce
Billund Ugeavis

Kræftens Bekæmpelse gør klar til indsamling: Brug for flere indsamlere i både Billund og Grindsted

På søndag kommer frivillige indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse igen rundt med raslebøsserne. Privatfoto
Søndag går en lang række frivillige rundt med raslebøsserne og samler ind til Kræftens Bekæmpelse. Den lokale afdeling i Billund Kommune kunne godt bruge flere indsamlere, hvis alle ruter skal dækkes.
Annonce

Billund Kommune: Der er behov for en stor mængde frivillige, når Kræftens Bekæmpelse i den kommende weekend har sin store og landsdækkende indsamling. I den ideelle verden vil alle opleve, at der søndag formiddag bliver banket på døren, men det vil kræve, at nogle flere melder sig som frivillige indsamlere.

- Jeg kunne godt bruge nogle flere, så det ville være dejligt, hvis der var nogle flere, som ville melde sig, fortæller Mary Sort, som står i spidsen for indsamlingen i Billund.

- Vi har 35 ruter i Billund i alt, og jeg mangler nok at få dækket omkring 10. Men jeg ved godt, at der er mange ting, der spiller ind, for der er konfirmationer i den kommende weekend, og der er folk, som stadig har ferie, tilføjer hun.

Vil du være indsamler?

Via www.indsamling.dk er det muligt at melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses indsamling, som foregår søndag den 16. august. Via hjemmesiden er det også muligt at give et bidrag.

Det er desuden muligt at kontakte kampagnelederne Mary Sort (Billund) på telefon 61 27 60 15 eller Anne Kathrine Pedersen (Grindsted) på telefon 20 99 83 37.

Også i Grindsted-området er der brug for flere indsamlere, hvis alle i løbet af formiddagen skal have besøg.

- Vi har rigtigt mange, men vi kan godt bruge nogle flere. Det vil da være skønt, hvis vi kan få hele Grindsted og landruterne dækket, siger Anne Kathrine Pedersen, som har overblikket over indsamlingen i Grindsted.

Annonce

Tager et par timer

De penge, der bliver samlet ind via Kræftens Bekæmpelses landsindsamling, kommer alle til at gå til kampen mod kræft. 62 procent af de indsamlede midler vil blive brugt på forskning mod kræftsygdommen, mens 17 procent af midler er øremærket støtte til patienter, der er ramt af kræft. 18 procent af pengene bliver brugt til forskellige former for forebyggelse, mens de resterende tre procent af pengene kommer til at dække nogle administrative omkostninger i forbindelse med indsamlingen.

At være indsamler kræver ikke de store færdigheder. Det kræver blot et par ledige timer samt lyst til at få både noget frisk luft og en smule motion.


Det indebærer bare, at man har lyst til at at gå en rute. Det tager typisk et par timer at få sådan en rute.

Mary Sort


- Det indebærer bare, at man har lyst til at at gå en rute. Det tager typisk et par timer at få sådan en rute, og bagefter går vi ned og afleverer det, vi har indsamlet, i Sparekassen Kronjylland. De er så flinke, at de tager sig af optællingen, fortæller Mary Sort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce