Annonce
Billund Ugeavis

Lego House åbnede igen: - 2021 bliver et svært år, men med lys for enden af tunnelen

Tanja og Mikkel Hestvang havde set frem til åbningen. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Åbningen af Lego House forløb stille og roligt, og selvom attraktionen stadig kører med halv kapacitet, ser direktøren optimistisk på fremtiden.

Billund: Fredag kunne den store arkitekttegnede turistattraktion i Billunds bymidte endelig byde gæster indenfor efter flere måneders nedlukning.

- Det er superdejligt, og vi har glædet os, siger direktør for Lego House, Jesper Vilstrup.

Med genåbningen har attraktionen måttet forberede sig på, at der som noget nyt skal fremvises gyldigt coronapas.

Ifølge direktøren er de nye regler ikke den største udfordring. Det er derimod afstandskravet.

- Det, der hæmmer os mest, er afstandskravene, for det har betydet, at vores kapacitet er halveret, siger Jesper Vilstrup og fortæller, at det blandt andet har betydet, at Lego House havde udsolgt af billetter næsten hver dag hen over sommeren i 2020.

- Det er ærgerligt, når der er flere, som gerne ville ind og opleve stedet, men det skal også være sikkert, tilføjer han.

Mangler turisterne

Lige nu er det primært dansk, der tales blandt gæsterne. Turisterne mangler i byen, og det kan også mærkes i den hvide bygning.

Der tælles ned! Foto: Kristina V. Skjoldborg

Ifølge direktøren er omkring halvdelen af Lego Houses gæster i løbet af et år udenlandske turister, og om sommeren kan det tal snige sig op på mellem 60 og 70 procent.

Restriktioner

For at komme i Lego House kræver det, at billetter bookes på forhånd.

Derudover skal gæster fra 15 år og opefter kunne fremvise et gyldigt coronapas samt legitimation i form af kørekort, pas eller sundhedskort. 

- Sidste år var vi nede på omkring 10 procent, og vi forventer, at det bliver omkring det samme i år, siger Jesper Vilstrup.


Der er ingen tvivl om, at Lego Masters hjælper med at sætte yderligere fokus på leg og kreativitet, og hvilket bedre sted findes der at udstille end her?

Jesper Vilstrup


Og selvom 2021 på flere måder ligner året før, er direktøren dog optimistisk.

- 2021 bliver et svært år, men med lys for enden af tunellen. Det bliver en stille og rolig start, men vi har en forhåbning om et normaliseret efterår.

Annonce

Bier og Lego Masters

Trods manglende udenlandske gæster ser Jesper Vilstrup frem til at få fyldt huset op med danske gæster, og måske tv-programmet Lego Masters bliver en hjælp til dette. Tv-showets finalister får nemlig deres kreationer udstillet i Lego House, når programmet er færdig.

Medarbejderne havde sprit klar til gæsterne. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Der er ingen tvivl om, at Lego Masters hjælper med at sætte yderligere fokus på leg og kreativitet, og hvilket bedre sted findes der at udstille end her? spørger han retorisk.

Indtil vi venter på offentliggørelsen af finalisterne, kan gæster opleve en ny aktivitet. Lego Houses robot-aktivitet er blevet opdateret med en ny mission. Nu skal gæsterne lege biavlere og sørge for, at bierne har de bedste betingelser for at producere honning.

Lego House kunne den 23. april atter byde gæster velkommen til huset. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Det er en superfed oplevelse, og det tager selve robotoplevelsen til næste niveau med et bæredygtighedselement, siger han.

Årets nyhed er nye robotter og ny mission for gæsterne at fuldføre. Foto: Kristina V. Skjoldborg

Nogle af de første gæster i Lego House var niårige Mikkel Hestvang, der sammen med sin mor Tanja, havde taget turen fra Tørring.

Der var plads i huset på åbningsdagen lidt over klokken 10 om formiddagen. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Vi tog herhen, fordi de åbnede i dag, og så ville vi gerne først på dagen, så der ikke var så mange mennesker, sagde Tanja Hestvang, mens både hun og sønnen ledte efter klodser til et byggeprojekt.

Det kræver coronapas at komme ind i Lego House, også selvom man kun vil besøge butikken. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Vi  bruger normalt mellem fire og seks timer herinde. Mikkel synes, det er hyggeligt, at man kan sidde og bare fordybe sig, tilføjede hun. Og det gjorde moren vist også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Billund IF fik ny storsejr

Billund Ugeavis

35-årige Teboho laver vilde tricks på skateboardet: - En musiker stopper heller ikke med at spille musik, fordi han bliver ældre

Billund Ugeavis

Teboho har bygget ramperne til Billunds nye skaterområde: - - Det er som om, de unge i byen må ikke være synlige, men skal gemmes væk

Billund Ugeavis

Vorbasse er med i en ny sang

Annonce