Annonce
Billund Ugeavis

Legoland åbnede med krav om negativ test: Direktøren savner de udenlandske gæster

Alle gæster, der er er fyldt 15 år og vil ind i Legoland, skal fremvise en negativ coronatest. Legoland har medarbejdere til at kontrollere de enkelte tests, inden folk bliver slippet løs. Foto: John Randeris
Som planlagt kunne Legoland lørdag slå dørene op for 2021-sæsonen. Det sker dog under nogle skærpede restriktioner. Eksempelvis skal alle gæster fremvise en negativ coronatest. Direktøren håber, at grænsen snart bliver åbnet, så de udenlandske gæster kan komme.

Billund: Det var under særlige restriktioner, at Legoland lørdag formiddag kunne slå dørene op til den nye sæson. Alle gæster, der vil besøge den populære forlystelsespark i Billund, skal ved indgangen fremvise en negativ test, der maksimalt er 72 timer gammel, og i forlystelserne er der krav om brug af mundbind.

Det er dog ikke disse restriktioner, som generer Legoland-direktør Christian Woller allermest. Det er derimod den restriktion, der forhindrer udlændinge i at rejse ind i landet.

- Vi mangler en masse udlændinge, men de kommer forhåbentlig til sommer. Indtil de kommer, håber vi på, at vi kan sprede noget glæde for de danske besøgende, siger Christian Woller, som derfor ser frem til, at grænsen igen kan åbne, så udlændingene kan få lov at strømme ind i landet.


Vi mangler en masse udlændinge, men de kommer forhåbentlig til sommer.

Christian Woller, administrerende direktør, Legoland


- Det bliver en stor milepæl, når grænsen åbner. Når man er en af Danmarks største turistattraktioner, og udlændinge udgør cirka halvdelen af vores gæster, er det meget væsentligt, når udlændinge ikke kan rejse ind i landet, siger direktøren.

Annonce

Berøvelse af personlig frihed

Imens må han og hans mange medarbejdere efter bedste evne få tingene til at køre for de danske gæster, der besøger forlystelsesparken. Det gør blandt andet Jette Lading og Niels Frederiksen, som sammen med resten af deres familie i god tid stod klar foran Legoland, så de kunne blive lukket ind som nogle af de første, når klokken slog 10.

- Vi har alle sammen sæsonpas, og vi synes, det er rigtigt hyggeligt at komme i Legoland, fortalte Jette Lading.

Legoland

Legoland slog første gang dørene op for gæster den 7. juni 1968. Dengang var parken bygget op omkring figurerne i Miniland og kun ganske få kørende forlystelser - blandt andet toget, der transporterede gæsterne rundt i parken, så de kunne se alle modellerne.

Det var daværende Lego-ejer Godtfred Kirk Christiansen, som fik idéen til Legoland. Hans idé var, at Legoland skulle afhjælpe et problem, for Lego var blevet meget populær at besøge som virksomhedsbesøg, og logistikken kunne ikke længere bære de mange besøgende. Derfor kunne folk komme og se de mange figurer, hvis man etablerede Legoland ude på det, der dengang var en bar mark.

Det er en kendt sag, at de folk, der var nærmest Godtfred Kirk Christiansen, var skeptiske over hans idé om Legoland. Historien går på, at Lego-ejeren gættede på, at Legoland det første år kunne lokke 200.000 besøgende til Billund, hvilket gjorde, at han blev grinet ud af lokalet. Men den, der ler sidst, ler som bekendt bedst. Det første år kom nemlig hele 650.000 gæster til Legoland, og siden er det kun gået fremad.

Familien havde alle sørget for at få taget den lovpligtige coronatest, og da der lørdag morgen var kommet det svar, som alle gerne ville have, kunne familien tage turen fra Esbjerg og Varde til Billund. Begejstringen over den lovpligtige test var dog til at overse.

- Det er simpelthen en berøvelse af den personlige frihed. Sidste år stod vi i samme situation, og der kunne man godt finde ud af at åbne samfundet uden at have sådan et coronapas, lød det fra Niels Frederiksen.

Jette Lading og Niels Frederiksen (t.v.) har ligesom resten af familien sæsonkort til Legoland, hvor de holder af at komme. De er dog ikke begejstrede for, at coronatest er blevet et krav for at blive lukket ind. Foto: John Randeris

- Ja, og dengang havde vi slet ikke den samme testkapacitet, som vi har nu, supplerede hans hustru.

Annonce

Bliver ofte testet

Både Jette Lading og Niels Frederiksen bliver dog testet ofte, da Niels Frederiksen arbejder i offshorebranchen. Desuden har de ikke lyst til at komme til at stå i en situation, hvor en manglende test forhindrer dem i at foretage sig noget, som de ellers godt kunne tænke sig.

- Vi er meget spontane, så vil gerne kunne få noget at spise, hvis vi pludselig beslutter os for at tage på en tur. Det ser ud til, at det bliver nødvendigt med en test, når samfundet åbner igen, lød det fra Jette Lading, inden hele familien for første – men bestemt ikke sidste – gang i år blev sluppet løs i Legoland.

Lørdag klokken 10 gik portene op til den nye sæson i Legoland. Som det ses, var Legolands primære målgruppe ivrig for at komme ind i forlystelsesparken. Foto: John Randeris
Selvom der stod folk klar til at komme i Legoland, så snart dørene gik op, var fremmødet noget mindre end sædvanligt ved sæsonåbningen. Det skyldes ifølge Legoland-direktøren primært de mange restriktioner. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce