Annonce
Billund Ugeavis

Lucca Golf: Mike og Kim vil gøre det sjovere at spille golf

Kim Pagel og Mike Damkjær med deres opfindelse. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Mike Damkjær og Kim Pagel har opfundet et produkt, der skal gøre det nemmere at lære at svinge golfkøllen rigtigt. Nu skal produktet udbredes til hele verden.
Annonce

Vandel/Billund: Mike Damkjær og Kim Pagel er både opfindere og iværksættere inden for sportens verden.

- Det er den eneste af sin slags i verden, forklarer Kim, mens Mike finder en kasse frem med et logo og navnet ”Lucca Golf Swing Trainer”. Både kassen og logoet har de selv designet.

Ud af kassen trækker Mike en form for massiv boks med gummilameller langs den ene side.

- Den har et sportslook, der er ikke for mange dele, og så er den stabil, forklarer Mike.

De to herrer har udviklet et produkt, der kan hjælpe golfspillere med at lære det helt rigtige sving. Golfbolden skal lægges for enden af svingtræneren. Når der skal slås til bolden, skal køllen følge lamellerne, men ikke røre, og på den måde får man indlært det rette sving. Rører man lamellerne ved man nemlig, at man er i gang med at svinge køllen forkert. Svingtræneren tvinger spilleren til at bruge teknik frem for kraft.

- Golf handler om gentagelser, siger Kim.

Annonce

Analogt produkt

Mike Damkjær er idémanden, mens Kim Pagel er produktudvikleren.

- Det er et analogt produkt, man kan bruge uden at skade sit grej eller håndled, og som stadig giver feedback på hvert slag, forklarer Mike.

Lucca Golf

Startet af Mike Damkjær og Kim Pagel i 2019.

Har udviklet et træningsprodukt til golf.

Mike bor til dagligt i Vandel. Kim bor i Billund.

Lucca Golf er opkaldt efter Mikes datter Mathilde Lucca.

Læs mere om Lucca Golf på deres hjemmeside: luccagolf.com

Den anden side af sving-træneren kan desuden bruges, hvis man vil blive bedre til putting, det vil sige, det (ofte) sidste slag, hvor bolden gerne skulle ramme hullet. Her er en stabil og ensartet putning-teknik altafgørende.

Deres opfindelse bliver lavet i Bangkok på en fabrik, BMC Mould, der er eget af en dansker, og ifølge de to iværksættere er både svingtræneren og emballagen lavet af op til 98 procent genbrugsplast og pap.

- Det bliver nok dyrere at producere, men så er det til gengæld et ordenligt produkt, siger Kim Pagel.

Lamellerne skal lære en at undgå at lave "slice". PR-foto

Mike Damkjær understreger, at deres opfindelse ikke er en erstatning for en træner.

- Vi skal ikke lære folk at spille golf, det skal trænerne i klubberne, men vi kan bidrage til hurtigere forståelse, glæde, fastholdelse, og den er et fantastisk redskab til hjemmetræning, siger Mike.

Svingtræneren er kommet til verden på baggrund af Mike Damkjærs egne erfaringer og ikke mindst frustrationer.

Annonce

At undgå slice

For 20 år siden begyndte Mike Damkjær at spille golf. Han blev bidt af sporten, men der var bare lige det med at få svinget på plads.

Han blev ved med at ramme golfbolden skævt og lave et såkaldt ”slice”, hvilket betyder, at man rammer bolden udefra og ind i selve svinget og ikke i den retning, man gerne vil slå bolden i.

- Jeg blev ved med at lave det samme og kunne ikke ændre, hvad jeg gjorde. Problemet var at få forståelsen overført til svinget, forklarer han.

Svingtræneren bliver produceret i Thailand. PR-foto

Det er ikke usædvanligt, at man som golfspiller laver et slice, men det kan være utrolig svært at komme af med den dårlige vane, når først den er indgroet i kroppen.

Mike fik derfor en idé. Han ville opfinde en genstand, som kunne få ham på rette spor, og det blev den spæde start til Lucca Golf Swing Trainer.

- Jeg lavede flere prototyper i forskellige materialer og smadrede dem med det samme, fortæller Mike og fortsætter:

- Men jeg lærte svinget og gik fra et handicap på 23 til 9,6 i den indeværende sæson. Det er dog flere år siden, og i dag er handicappet noget anderledes, siger Mike.

Annonce

Naboen træder til

Han havde dog stadig ikke et reelt produkt, der kunne sendes på markedet, og det var her Kim Pagel kom ind i billedet.


Vi har flere produkter i pipeline

Mike Damkjær


De er tidligere naboer i Vandel, og da Kim Pagel efter flere år i udlandet flyttede tilbage til Danmark og til Billund, tog Mike Damkjær fat i ham.

- Jeg syntes, det lød spændende, og vi havde længe talt om det, siger Kim, der blandt andet ejer Lani Pixels og desuden har været produktudvikler på Lego.

Udstyret kan også bruges til putning. PR-foto

I 2019 gik de så i gang med at udvikle og lave en 3D prototype af Mikes idé.

- Jeg kunne ikke selv tegne og udvikle den, fortæller Mike.

Fra de to iværksættere gik i gang med at udvikle, til de havde et færdigt produkt, gik der seks måneder, og i februar 2020 fik de en stand til feriemessen i Herning, hvor de mærkede en stor interesse. Efterfølgende begyndte salget at rulle, og Lucca Golf har været sponsor på flere store turneringer i Danmark. De har blandt andet samarbejdet med Nordicgolfers og Golfersglobe.

Annonce

Flere produkter i pipeline

De så derfor frem til at vise deres endelig produkt frem i forbindelse med golfturneringen ”Made in Denmark”, men det blev desværre udskudt på grund af corona.

- Det er ikke hvem som helst, der kommer til Made in Denmark. Vi havde kridtet skoene og var klar, og siger Mike.

Nu satser de i stedet på, at deres opfindelse skal under juletræet hos de golfentusiaster, der i forvejen har alt i både Danmark og i udlandet. De er blandt andet blevet kontaktet af den professionelle spiller Zander Lui Rivas, som ifølge de to iværksættere er vild med produktet og bruger det i dagligdagen. Sammen med ham kommer der nu nogle youtubevideoer for at udbrede kendskabet til produktet.

Kim Pagel og Mike Damkjær håber at kunne udbrede produktet til hele verden. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Nu skal vi fremad, lyder det prompte fra Mike.

Og fremad går det. Drømmen er nemlig, at en af dem på et tidspunkt kan slå sig ned og fokusere 100 procent på golfproduktet, da de begge lige nu har fuldtidsarbejde.

Det bliver måske til flere produkter i fremtiden, for svingtræneren er ikke det eneste, der arbejdes med.

- Vi har flere produkter i pipeline, lyder det fra Mike Damkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce