Annonce
Billund Ugeavis

Lynges veteranbiler satte rekord i 2020: - Det lader til at fortsætte i år

Det ser godt ud for salget af veteranbiler hos Lynge Søndergaard-Jørgensen. Foto: Jacob Schultz
Meget tyder på, at coronakrisen har fået flere mennesker til at få øjnene op for veteranbiler. I hvert fald mærker ejeren af De gamles hjem, Lynge Søndergaard-Jørgensen, en øget interesse for de klassiske biler.

Billund/Vandel: Lynge Søndergaard-Jørgensen, der ejer Lynges Autoværksted på Kløvervej i Billund, driver i sin fritid virksomheden De Gamles Hjem i Vandel, hvor han sælger veteranbiler.

Og det er gået rigtig godt. Faktisk satte bilentusiasten rekord i 2020.

- Det var det bedste år nogensinde. Jeg solgte 74 klassiske køretøjer, hvilket er 50 procent højere end året før, fortæller Lynge Søndergaard-Jørgensen, der mener, at coronakrisen kan være én af forklaringerne.

Annonce

- Jeg tilskriver coronakrisen en hel del, men måske er jeg også efterhånden blevet mere kendt. Det har i hvert fald været et godt år, og det lader til at fortsætte i år, for det er gået fint indtil nu, siger han.

Den selvstændige mekaniker regner dog ikke med at nå same niveau i 2021.

- Jeg tror ikke, det overgår 2020. Jeg regner med at tangere, men hvor mange jeg når, ved jeg ikke, for det er meget tidskrævende. Det er en fritidsinteresse, som er omsiggribende, siger han.

En bil fra barndommen

De Gamles Hjem begyndte for 10 år siden, hvor Lynge Søndergaard-Jørgensen havde mellem en og to biler til salg af gangen. I dag har han mellem 12 og 14 i et prisleje mellem 50.000 og 350.000 kroner.


Generelt er det i foråret, man sælger flest biler, men i 2020, var det fordelt over hele året, også efteråret og vinteren

Lynge Søndergaard-Jørgensen


Foråret er normalt højsæson for bilsalget, men 2020 var alligevel lidt anderledes.

- Generelt er det i foråret, jeg sælger flest biler, men i 2020, var det fordelt over hele året, også om efteråret og vinteren. Det er dog klart, at biler uden tag sælger bedst nu her, fortæller han.

Det varierer meget, hvilke biler der trender.

- Det er ofte biler, kunderne kender fra deres barndom, ungdom eller fra en film. Og så er det ofte folk over 50 år, hvor børnene er rejst hjemmefra, og hvor de har økonomien til det.

Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen inviterer til foredrag om Fittinglejren

Annonce
Billund Ugeavis

40-års jubilæum i Lego Koncernen: Kun tre år har hun været væk siden 1978

Annonce
Billund Ugeavis

Høreforeningen flytter sit foredrag til Vorbasse: Du er også velkommen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Lego-restauranten vil gerne være økologisk og bæredygtig - men det er ikke nemt: Spisestedet kæmper dagligt for at få fat i spændende madvarer

Billund Ugeavis

Borgere mangler hjælpemidler, og kommunen vil have mindre kontrol: - Der er jo ingen, der beder om en toiletforhøjer for sjov

Billund Ugeavis

Flag i byerne manglede til årets første konfirmationer: Nu er en flagglad flok klar til sikre dannebrog i gaderne

Billund Ugeavis

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Billund Ugeavis

Ny udstilling: Solvejgs billeder står i fritidscentret

Billund Ugeavis

Vorbasse fik besøg fra lokal garde

Billund Ugeavis

Gastropubben inviterer til koncert med Johnny Madsen Jam

Billund Ugeavis

Billund Gin blev til flere tusinde kroner i klubkasse

Billund Ugeavis

Skole gør det modsatte af mange andre: 195 børn og voksne var afsted på den samme lejrskole - og skolelederen ser børn, der blomstrer

Annonce