Annonce
Billund Ugeavis

Lynges veteranbiler satte rekord i 2020: - Det lader til at fortsætte i år

Det ser godt ud for salget af veteranbiler hos Lynge Søndergaard-Jørgensen. Foto: Jacob Schultz
Meget tyder på, at coronakrisen har fået flere mennesker til at få øjnene op for veteranbiler. I hvert fald mærker ejeren af De gamles hjem, Lynge Søndergaard-Jørgensen, en øget interesse for de klassiske biler.

Billund/Vandel: Lynge Søndergaard-Jørgensen, der ejer Lynges Autoværksted på Kløvervej i Billund, driver i sin fritid virksomheden De Gamles Hjem i Vandel, hvor han sælger veteranbiler.

Og det er gået rigtig godt. Faktisk satte bilentusiasten rekord i 2020.

- Det var det bedste år nogensinde. Jeg solgte 74 klassiske køretøjer, hvilket er 50 procent højere end året før, fortæller Lynge Søndergaard-Jørgensen, der mener, at coronakrisen kan være én af forklaringerne.

- Jeg tilskriver coronakrisen en hel del, men måske er jeg også efterhånden blevet mere kendt. Det har i hvert fald været et godt år, og det lader til at fortsætte i år, for det er gået fint indtil nu, siger han.

Den selvstændige mekaniker regner dog ikke med at nå same niveau i 2021.

- Jeg tror ikke, det overgår 2020. Jeg regner med at tangere, men hvor mange jeg når, ved jeg ikke, for det er meget tidskrævende. Det er en fritidsinteresse, som er omsiggribende, siger han.

Annonce

En bil fra barndommen

De Gamles Hjem begyndte for 10 år siden, hvor Lynge Søndergaard-Jørgensen havde mellem en og to biler til salg af gangen. I dag har han mellem 12 og 14 i et prisleje mellem 50.000 og 350.000 kroner.


Generelt er det i foråret, man sælger flest biler, men i 2020, var det fordelt over hele året, også efteråret og vinteren

Lynge Søndergaard-Jørgensen


Foråret er normalt højsæson for bilsalget, men 2020 var alligevel lidt anderledes.

- Generelt er det i foråret, jeg sælger flest biler, men i 2020, var det fordelt over hele året, også om efteråret og vinteren. Det er dog klart, at biler uden tag sælger bedst nu her, fortæller han.

Det varierer meget, hvilke biler der trender.

- Det er ofte biler, kunderne kender fra deres barndom, ungdom eller fra en film. Og så er det ofte folk over 50 år, hvor børnene er rejst hjemmefra, og hvor de har økonomien til det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

Fire nye håndboldbaner til fri afbenyttelse: - Nu skal vi alle til at komme i gang efter, vi har siddet buret inde i flere måneder

Billund Ugeavis

Internationale kvinder søger hjælp til virksomhedsvækst hos iværksætterhus i Billund: - Det har givet os et kæmpeboost

Annonce