Annonce
Billund Ugeavis

Mig og min coronabarsel

Lise Pedersen er en nybagt mor med interesse for sundhed og fitness. Foto: Jacob Schultz

Klumme:“Det er så hyggelig at være på barsel – der er barselsbesøg, mødregruppe, babysvømning, babycafé, babysalmesang, babymotorik, ja det er jo lige med at begrænse sig, så man også får lidt ro sammen med baby”

Jo jo i en normal verden måske, men på coronabarsel, så kan jeg lige love dig for, at man får ro med baby.

Min datter blev født, nærmest som landet lukkede ned tilbage i november og hun har måtte hænge ud med mor og far og menneskene i vores boble nærmest lige siden. Sikkert en piv dejlig stille start på livet for baby og også for mor og far. Den ene dag tog den anden, far vendte tilbage på arbejde, julen kom og gik, og så blev det ellers lige lovlig roligt på barsel, for landet fortsatte med at være lukket.

Annonce

Jeg havde heldigvis vænnet mig til primært at møde kolleger online, inden jeg gik på barsel, og det fortsatte så med min online mødregruppe og online babymotorik.


jeg trængte til at se nye mennesker ude i den virkelige verden, ja og vise min baby at der findes andre mennesker i 4D end de 10, hun indtil videre har set i boblen.

Lise Pedersen, mor på barsel


Så rutinen med at lave mig en god kop stærk kaffe og tænde computeren som før jeg gik på barsel, fortsatte jeg med, men i stedet for at kigge på kolleger med coronakuller, så har jeg kigget på andre trætte mødre og gud ske tak og lov for den mulighed. Mit online liv begyndte dog efterhåneden at blive lidt trivielt, og jeg trængte til at se nye mennesker ude i den virkelige verden, ja og vise min baby at der findes andre mennesker i 4D end de 10, hun indtil videre har set i boblen.

Heldigvis blev forsamlingsforbuddet hævet, og vi har endelig kunne ses med mødregruppen i den rigtige verden, og vores babyer har set, at der findes andre små mennekser ligesom dem selv. Shit et chok, det krævede en lang lur, både for baby og for mor.

Det betyder også, at vi kan holde barnedåb, hvor der rent faktisk kommer gæster. Så baby når sørme også at blive døbt i år. Jeg var ellers lige ved at tro, at det først blev, når min datter kunne give præsten hånd, eller nå nej albue eller hvordan det er, man skal hilse på hinanden post corona.

Nu hvor verden begynder at ligne sig selv mere og mere, så bliver der virkelig travlt på coronabarsel – der skal svømmes, synges salmer, vi skal på babycafe, i babybio og så skal al den online shopping, vist skiftes ud med besøg i virkelige butikker. Baby skal også ud og nyde den skønne danske sommer. Nøj, jeg håber, den bliver fyldt med solskin i år, det har vi vist allesammen brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund Ugeavis

40-års jubilæum hos Sparekassen Kronjylland

Annonce